Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicySkoterPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Sałatka z wędzonej makreli

Sałatka z wędzonej makreli

Skoter
6 7 15 min
Domowy smalczyk

Domowy smalczyk

Skoter
6 7 10 min
Sałatka z makreli w oleju sezamowym

Sałatka z makreli w oleju sezamowym

Skoter
11 7 25 min
Babka bananowa z bakaliami

Babka bananowa z bakaliami

Skoter
9 8 100 min
Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa

Skoter
9 7 20 min
Zapiekanka z cukinii z szynką i serem

Zapiekanka z cukinii z szynką i serem

Skoter
6 6 25 min
Kwiaty juki w cieście naleśnikowym

Kwiaty juki w cieście naleśnikowym

Skoter
6 4 15 min
Maślane ciasteczka z ziarnami

Maślane ciasteczka z ziarnami

Skoter
8 4 20 min
Placuszki z kwiatami lilaka

Placuszki z kwiatami lilaka

Skoter
4 3 25 min
Wiosenna surówka z ziół

Wiosenna surówka z ziół

Skoter
6 7 20 min
Placuszki pokrzywowe

Placuszki pokrzywowe

Skoter
5 6 30 min
Dwukolorowe ciasto rabarbarowe

Dwukolorowe ciasto rabarbarowe

Skoter
5 6 40 min
Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Skoter
5 6 30 min
Wiosenna surówka z liści podagrycznika i kwiatów forsycji

Wiosenna surówka z liści podagrycznika i kwiatów forsycji

Skoter
5 6 10 min
Leśny mech

Leśny mech

Skoter
5 7 30 min
Kruche babeczki miodowe z nutą imbiru

Kruche babeczki miodowe z nutą imbiru

Skoter
6 7 20 min
Domowa chałwa sezamowo-migdałowa

Domowa chałwa sezamowo-migdałowa

Skoter
6 6 15 min
Prażony słonecznik

Prażony słonecznik

Skoter
8 8 5 min
Pesto koperkowe

Pesto koperkowe

Skoter
8 6 10 min
Szybkie ciasto na śmietanie

Szybkie ciasto na śmietanie

Skoter
7 7 20 min
Pestki dyni w karmelu

Pestki dyni w karmelu

Skoter
8 8 10 min
Nalewka z dziewanny

Nalewka z dziewanny

Skoter
7 8 5 min
Ciasto patisonowe

Ciasto patisonowe

Skoter
8 8 30 min
Kiszony patison

Kiszony patison

Skoter
10 10 10 min
Galaretka z kwiatów dziewanny

Galaretka z kwiatów dziewanny

Skoter
8 9 20 min
Placuszki na kefirze z kwiatami dziewanny

Placuszki na kefirze z kwiatami dziewanny

Skoter
8 9 25 min
Kotlety z fasoli  mung i patisona

Kotlety z fasoli mung i patisona

Skoter
11 11 50 min
Sałatka z patisonów w słoiku

Sałatka z patisonów w słoiku

Skoter
10 11 20 min
Patison udający ananasa

Patison udający ananasa

Skoter
12 14 20 min
Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Skoter
10 11 40 min
Pasztet z cukinii z ciecierzycą

Pasztet z cukinii z ciecierzycą

Skoter
10 13 30 min
Szybkie ciasto jagodowe

Szybkie ciasto jagodowe

Skoter
12 9 60 min
Galaretka z kwiatów bratka polnego czyli fiołka trójbarwnego

Galaretka z kwiatów bratka polnego czyli fiołka trójbarwnego

Skoter
12 13 20 min
Galaretka z kwiatów bzu czarnego

Galaretka z kwiatów bzu czarnego

Skoter
12 13 15 min
Syrop z bratka polnego

Syrop z bratka polnego

Skoter
12 10 20 min
Szybka do zrobienia konfitura z płatków róży

Szybka do zrobienia konfitura z płatków róży

Skoter
12 11 30 min
Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji

Skoter
10 11 100 min
Babka śmietanowa

Babka śmietanowa

Skoter
7 8 20 min
Ciasteczka imbirowe

Ciasteczka imbirowe

Skoter
11 14 15 min
Ciasteczka maślano-kokosowe

Ciasteczka maślano-kokosowe

Skoter
12 14 15 min
Chleb pszenno-razowy

Chleb pszenno-razowy

Skoter
10 12 20 min
Syrop z kwiatostanów leszczyny

Syrop z kwiatostanów leszczyny

Skoter
11 15 15 min
Pasta z fasoli mung i ostropestu

Pasta z fasoli mung i ostropestu

Skoter
11 10 20 min
Bułeczki z pieczarkami

Bułeczki z pieczarkami

Skoter
12 12 30 min
Nalewka z ostropestu

Nalewka z ostropestu

Skoter
9 6 10 min
Odwar z ostropestu plamistego

Odwar z ostropestu plamistego

Skoter
12 7 5 min
Rogaliki z dżemem porzeczkowym

Rogaliki z dżemem porzeczkowym

Skoter
11 9 25 min
Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Skoter
10 9 45 min
Kartoflaki z suszonymi grzybami

Kartoflaki z suszonymi grzybami

Skoter
8 8 40 min
Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

Skoter
10 9 40 min
Sero-szarlotka na kruchym cieście

Sero-szarlotka na kruchym cieście

Skoter
10 11 60 min
Peklowany schab nadziewany daktylami

Peklowany schab nadziewany daktylami

Skoter
8 9 120 min
Piernik długodojrzewający

Piernik długodojrzewający

Skoter
12 15 60 min
Uszka wigilijne

Uszka wigilijne

Skoter
10 12 40 min
Ciasteczka piernikowe dla cukrzyka

Ciasteczka piernikowe dla cukrzyka

Skoter
10 11 25 min
Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane

Skoter
13 12 30 min
Korzenne ciasteczka z karmelem

Korzenne ciasteczka z karmelem

Skoter
13 14 30 min
Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe

Skoter
12 15 30 min
Wegetariańskie kotlety z fasoli mung

Wegetariańskie kotlety z fasoli mung

Skoter
10 13 25 min
Wegańskie pierogi z fasolą mung

Wegańskie pierogi z fasolą mung

Skoter
11 12 45 min
Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

Skoter
10 11 40 min
Pierogi z ciecierzycy i kapusty

Pierogi z ciecierzycy i kapusty

Skoter
13 13 40 min
Faszerowane dynie hokkaido

Faszerowane dynie hokkaido

Skoter
11 12 25 min
Pasztet z grzybów leśnych z płatkami owsianymi

Pasztet z grzybów leśnych z płatkami owsianymi

Skoter
12 12 50 min
Placki ziemniaczane z dynią, cukinią i marchewką

Placki ziemniaczane z dynią, cukinią i marchewką

Skoter
11 13 50 min
Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Skoter
11 14 40 min
Pierogi z cukinią, komosą ryżową i twarogiem

Pierogi z cukinią, komosą ryżową i twarogiem

Skoter
12 15 60 min
Wegetariańskie kotlety z cukinii i komosy ryżowej

Wegetariańskie kotlety z cukinii i komosy ryżowej

Skoter
12 14 30 min
Kotlety z kurek i komosy ryżowej

Kotlety z kurek i komosy ryżowej

Skoter
12 13 20 min
Bułeczki z jeżynami

Bułeczki z jeżynami

Skoter
14 11 30 min
Kiszone zielone mirabelki a'la oliwki

Kiszone zielone mirabelki a'la oliwki

Skoter
14 11 10 min
Nalewka z mirabelek

Nalewka z mirabelek

Skoter
13 15 25 min
Cukinia w curry i kurkumie

Cukinia w curry i kurkumie

Skoter
11 13 20 min
Pestkówka czyli nalewka z pestek pigwowca

Pestkówka czyli nalewka z pestek pigwowca

Skoter
12 10 15 min
Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura z płatków dzikiej róży

Skoter
14 11 125 min
Jogurtowe placuszki z kwiatami akacji

Jogurtowe placuszki z kwiatami akacji

Skoter
12 11 20 min
Suszone płatki z kwiatów dzikiej róży na herbatkę

Suszone płatki z kwiatów dzikiej róży na herbatkę

Skoter
13 12 15 min
Kiszony szpinak

Kiszony szpinak

Skoter
16 13 20 min
Lemoniada różano-miętowa

Lemoniada różano-miętowa

Skoter
15 13 10 min
Kawa z korzeni mniszka

Kawa z korzeni mniszka

Skoter
14 14 5 min
Pesto z podagrycznika z sezamem i słonecznikiem

Pesto z podagrycznika z sezamem i słonecznikiem

Skoter
11 15 15 min
Placuszki z kwiatami forsycji

Placuszki z kwiatami forsycji

Skoter
11 11 15 min
Kotlety z quinoa z podagrycznikiem

Kotlety z quinoa z podagrycznikiem

Skoter
11 12 20 min
Bułeczki drożdżowe z jabłkami

Bułeczki drożdżowe z jabłkami

Skoter
14 15 30 min
Sałatka z quinoa

Sałatka z quinoa

Skoter
12 12 15 min
Zdrowa pasta z ziaren

Zdrowa pasta z ziaren

Skoter
14 14 10 min
Sajgonki z sosem sezamowym

Sajgonki z sosem sezamowym

Skoter
16 12 30 min
Tagliatelle z mielonymi grzybami

Tagliatelle z mielonymi grzybami

Skoter
13 10 25 min
Tagliatelle z dynią i tofu

Tagliatelle z dynią i tofu

Skoter
12 15 10 min
Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

Skoter
14 14 15 min
Słodka lazania z kremem daktylowym

Słodka lazania z kremem daktylowym

Skoter
12 10 10 min
Nyponsoppa - zupa z owoców dzikiej róży

Nyponsoppa - zupa z owoców dzikiej róży

Skoter
11 10 30 min
Pasta słonecznikowa z siemieniem lnianym

Pasta słonecznikowa z siemieniem lnianym

Skoter
12 14 10 min
Bakaliowe muffinki

Bakaliowe muffinki

Skoter
10 7 20 min
Kisiel z siemienia lnianego

Kisiel z siemienia lnianego

Skoter
11 13 10 min
Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Skoter
10 11 60 min
Makaron z rydzami w śmietanie

Makaron z rydzami w śmietanie

Skoter
11 9 25 min
Naleśniki z farszem z kurek

Naleśniki z farszem z kurek

Skoter
9 11 40 min
Pasztet z kurek z ciecierzycą

Pasztet z kurek z ciecierzycą

Skoter
13 14 40 min
Surówka z portulaką

Surówka z portulaką

Skoter
10 12 10 min
Zapiekane naleśniki z portulaką i jarmużem

Zapiekane naleśniki z portulaką i jarmużem

Skoter
11 15 30 min
Owoce dzikiej róży w syropie

Owoce dzikiej róży w syropie

Skoter
11 11 60 min
Portulaka duszona z kurkami i pomidorami

Portulaka duszona z kurkami i pomidorami

Skoter
11 14 30 min
Pasta kanapkowa z kurek

Pasta kanapkowa z kurek

Skoter
10 13 40 min
Kaszotto z kurkami i jarmużem

Kaszotto z kurkami i jarmużem

Skoter
12 13 40 min
Placuszki z jagodami

Placuszki z jagodami

Skoter
10 10 30 min
Dżem cukiniowy

Dżem cukiniowy

Skoter
13 13 25 min
Cannelloni z jarmużem

Cannelloni z jarmużem

Skoter
12 12 30 min
Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną

Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną

Skoter
11 14 30 min
Kotlety z kurek z ciecierzycą

Kotlety z kurek z ciecierzycą

Skoter
12 12 30 min
Jajko na kurce

Jajko na kurce

Skoter
13 13 60 min
Placuszki szpinakowe

Placuszki szpinakowe

Skoter
13 11 30 min
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Skoter
14 15 30 min
Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

Skoter
13 15 25 min
Cukier bzowy

Cukier bzowy

Skoter
13 9 10 min
Syrop z pokrzywy

Syrop z pokrzywy

Skoter
14 13 20 min
Pasta z siemienia lnianego z fasolą

Pasta z siemienia lnianego z fasolą

Skoter
13 14 20 min
Jajecznica na pokrzywie

Jajecznica na pokrzywie

Skoter
14 13 10 min
Nalewka z kwiatów forsycji

Nalewka z kwiatów forsycji

Skoter
14 11 10 min
Ciasteczka z siemienia lnianego

Ciasteczka z siemienia lnianego

Skoter
14 14 20 min
Pasta z siemienia lnianego

Pasta z siemienia lnianego

Skoter
11 15 20 min
Tahini z siemienia lnianego

Tahini z siemienia lnianego

Skoter
11 13 10 min
Wielkanocna babka cytrynowa

Wielkanocna babka cytrynowa

Skoter
11 12 25 min
Kruche mini rogaliczki

Kruche mini rogaliczki

Skoter
10 11 30 min
Makowe słodkości

Makowe słodkości

Skoter
15 16 15 min
Pasta z makreli z twarogiem

Pasta z makreli z twarogiem

Skoter
12 14 15 min
Szybkie ciasteczka mocno kokosowe

Szybkie ciasteczka mocno kokosowe

Skoter
12 14 15 min
Nalewka z jemioły

Nalewka z jemioły

Skoter
12 11 5 min
Napar z jemioły

Napar z jemioły

Skoter
11 12 10 min
Herbaciówka czyli nalewka herbaciana

Herbaciówka czyli nalewka herbaciana

Skoter
12 17 0 min
Schab w mleczku kokosowym

Schab w mleczku kokosowym

Skoter
13 16 30 min
Wegańskie kotlety z ciecierzycy

Wegańskie kotlety z ciecierzycy

Skoter
10 11 20 min
Syrop z buraka

Syrop z buraka

Skoter
14 14 10 min
Babka drożdżowa

Babka drożdżowa

Skoter
12 9 40 min
Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem

Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem

Skoter
12 11 20 min
Pszenne bułeczki śniadaniowe

Pszenne bułeczki śniadaniowe

Skoter
12 16 30 min
Wielkanocna babka majonezowa

Wielkanocna babka majonezowa

Skoter
13 17 25 min
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Skoter
11 11 20 min
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Skoter
12 13 30 min
Mikstura uodporniająca

Mikstura uodporniająca

Skoter
12 14 5 min
Wegetariański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur

Wegetariański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur

Skoter
13 13 25 min
Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

Skoter
10 10 25 min
Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą

Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą

Skoter
12 13 25 min
Rafello

Rafello

Skoter
11 9 30 min
Kluski ziemniaczane ze szpinakiem

Kluski ziemniaczane ze szpinakiem

Skoter
13 17 50 min
Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora

Skoter
12 13 15 min
Pączki pieczone

Pączki pieczone

Skoter
13 15 45 min
Nalewka daktylowa

Nalewka daktylowa

Skoter
13 13 15 min
Smalec z pestkami dyni

Smalec z pestkami dyni

Skoter
14 15 20 min
Malibu - likier kokosowy

Malibu - likier kokosowy

Skoter
16 20 10 min
Szybka sałatka z tuńczykiem

Szybka sałatka z tuńczykiem

Skoter
14 16 20 min
 Śledzie z żurawiną

Śledzie z żurawiną

Skoter
12 11 20 min
Kutia z pęczakiem

Kutia z pęczakiem

Skoter
15 15 20 min
Orzechy w karmelu

Orzechy w karmelu

Skoter
15 19 10 min
Wigilijna fasolka

Wigilijna fasolka

Skoter
15 15 10 min
Faszerowany szczupak w galarecie

Faszerowany szczupak w galarecie

Skoter
16 21 100 min
Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

Skoter
16 23 15 min
Brioszki

Brioszki

Skoter
14 14 30 min
Boczek pieczony

Boczek pieczony

Skoter
15 15 10 min
Musztarda z owoców pigwiwca

Musztarda z owoców pigwiwca

Skoter
15 16 30 min
Czekoladki sezamowe z masłem shea

Czekoladki sezamowe z masłem shea

Skoter
15 13 20 min
Domowe czekoladki z masłem shea

Domowe czekoladki z masłem shea

Skoter
15 16 15 min
Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

Skoter
13 14 100 min
Babeczki bananowo-orzechowe

Babeczki bananowo-orzechowe

Skoter
13 11 10 min
Konfitura z owoców dzikiej róży

Konfitura z owoców dzikiej róży

Skoter
15 21 5 min
Sok z owoców dzikiej róży

Sok z owoców dzikiej róży

Skoter
15 15 30 min
Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

Skoter
14 11 75 min
Buraczkowe serduszka

Buraczkowe serduszka

Skoter
13 14 30 min
Jabłkówka

Jabłkówka

Skoter
10 11 10 min
Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

Skoter
14 13 15 min
Syrop z kwiatów wrzosu

Syrop z kwiatów wrzosu

Skoter
13 11 10 min
Odwar z kwiatów wrzosu

Odwar z kwiatów wrzosu

Skoter
11 10 0 min
Dżem z owoców czarnego bzu

Dżem z owoców czarnego bzu

Skoter
13 13 25 min
Kurczak zapiekany ze szpinakiem

Kurczak zapiekany ze szpinakiem

Skoter
13 13 30 min
Krem toffi z ananasem

Krem toffi z ananasem

Skoter
11 11 15 min
Buraczki z musem pigwowym

Buraczki z musem pigwowym

Skoter
13 10 25 min
Nalewka z kawy czyli kawówka

Nalewka z kawy czyli kawówka

Skoter
12 12 10 min
Sok z aronni metodą tradycyjną

Sok z aronni metodą tradycyjną

Skoter
9 14 20 min
Frytki z cukinii

Frytki z cukinii

Skoter
12 12 20 min
Aronia do mięsa

Aronia do mięsa

Skoter
13 13 0 min
Sos miętowy do mięsa i kanapek

Sos miętowy do mięsa i kanapek

Skoter
13 14 15 min
Kompot z aronii

Kompot z aronii

Skoter
12 13 0 min
Cukinia a'la ananas

Cukinia a'la ananas

Skoter
12 12 0 min
Ocet ziołowy z nawłoci

Ocet ziołowy z nawłoci

Skoter
12 11 10 min
Dżem aroniowy-śliwkowy

Dżem aroniowy-śliwkowy

Skoter
14 14 20 min
Cytrynówka

Cytrynówka

Skoter
13 14 20 min
Nalewka z głogu

Nalewka z głogu

Skoter
12 13 20 min
Galaretka z aronii

Galaretka z aronii

Skoter
13 13 40 min
Syrop z aronii

Syrop z aronii

Skoter
12 19 20 min
Boczniaki a'la schabowe

Boczniaki a'la schabowe

Skoter
15 14 0 min
Pieczony łosoś ze szpinakiem

Pieczony łosoś ze szpinakiem

Skoter
15 13 0 min
Syrop z dziewanny

Syrop z dziewanny

Skoter
14 17 0 min
Wegeteriański strogonow z boczniaków

Wegeteriański strogonow z boczniaków

Skoter
14 14 30 min
Syrop z nawłoci

Syrop z nawłoci

Skoter
13 19 15 min
Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Skoter
12 11 0 min
Suszone zioła na herbatkę

Suszone zioła na herbatkę

Skoter
13 19 15 min
Kotlety z kurek

Kotlety z kurek

Skoter
12 16 0 min
Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

Skoter
13 15 0 min
Ogórki w curry

Ogórki w curry

Skoter
9 11 0 min
Placki z cukinii i sera białego

Placki z cukinii i sera białego

Skoter
12 12 0 min
Cukinia marynowana

Cukinia marynowana

Skoter
13 13 0 min
Surówka z cukinii i pomidorów

Surówka z cukinii i pomidorów

Skoter
12 10 0 min
Kiszona cukinia

Kiszona cukinia

Skoter
14 14 0 min
Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

Skoter
12 13 30 min
Botwinka w słoiki na zimę

Botwinka w słoiki na zimę

Skoter
14 11 0 min
Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Skoter
12 10 30 min
Syrop z kwiatów lipy

Syrop z kwiatów lipy

Skoter
12 11 30 min
Nalewka na kwiatach lipy

Nalewka na kwiatach lipy

Skoter
11 11 50 min
Naleśniki z pastą serowo-różaną

Naleśniki z pastą serowo-różaną

Skoter
13 10 0 min
Nektar truskawkowy na spirytusie

Nektar truskawkowy na spirytusie

Skoter
11 11 20 min
Pasta różana

Pasta różana

Skoter
12 14 10 min
Bułeczki drożdżowe z serem

Bułeczki drożdżowe z serem

Skoter
12 13 40 min
Różana sałatka

Różana sałatka

Skoter
13 13 15 min
Nalewka z kwiatów dzikiej róży

Nalewka z kwiatów dzikiej róży

Skoter
12 12 70 min
Nalewka miętowa na soku jabłkowym

Nalewka miętowa na soku jabłkowym

Skoter
14 16 20 min
Racuchy z kwiatami czarnego bzu

Racuchy z kwiatami czarnego bzu

Skoter
14 13 15 min
Krokiety ze szpinakiem

Krokiety ze szpinakiem

Skoter
14 17 0 min
Chałwa z ziaren słonecznika

Chałwa z ziaren słonecznika

Skoter
15 19 20 min
Nalewka bakaliowa

Nalewka bakaliowa

Skoter
15 20 20 min
Syrop z lilaka-bzu

Syrop z lilaka-bzu

Skoter
14 23 15 min
Napar z kwiatów lilaka

Napar z kwiatów lilaka

Skoter
16 14 5 min
Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Skoter
15 20 45 min
Bułeczki cynamonowe

Bułeczki cynamonowe

Skoter
15 19 30 min
Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

Skoter
13 15 15 min
Napar z kwiatów kasztanowca

Napar z kwiatów kasztanowca

Skoter
12 11 5 min
Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

Skoter
17 17 30 min
Placki z cukinii i sera

Placki z cukinii i sera

Skoter
14 14 25 min
Krem daktylowy z czekoladą

Krem daktylowy z czekoladą

Skoter
15 21 0 min
Słoneczniczki

Słoneczniczki

Skoter
18 22 0 min
Schab z żurawiną

Schab z żurawiną

Skoter
15 18 15 min
Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

Skoter
15 17 50 min
Nalewka z owoców dzukiej róży

Nalewka z owoców dzukiej róży

Skoter
15 16 40 min
Napar z kwiatów mniszka

Napar z kwiatów mniszka

Skoter
14 14 5 min
Nalewka z kwiatów mniszka

Nalewka z kwiatów mniszka

Skoter
14 17 20 min
Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Skoter
16 18 25 min
Maślane bułeczki dwukolorowe

Maślane bułeczki dwukolorowe

Skoter
18 19 40 min
Syrop z forsycji

Syrop z forsycji

Skoter
16 21 0 min
Drożdżowe z jagodami

Drożdżowe z jagodami

Skoter
17 17 30 min
Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

Skoter
17 16 20 min
Syrop sosnowy

Syrop sosnowy

Skoter
17 15 30 min
Chałka z sezamem

Chałka z sezamem

Skoter
14 19 30 min
Sałatka z liści mniszka

Sałatka z liści mniszka

Skoter
15 13 15 min
Rogale drożdżowe

Rogale drożdżowe

Skoter
16 17 30 min
Cukinia faszerowana mięsem

Cukinia faszerowana mięsem

Skoter
17 20 30 min
Sałatka ze szpinakiem

Sałatka ze szpinakiem

Skoter
21 15 25 min
Dżem pigwowo-aroniowy

Dżem pigwowo-aroniowy

Skoter
24 18 45 min
Makagigi

Makagigi

Skoter
18 18 0 min
Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

Skoter
19 19 50 min
Ciastka bakaliowe bez mąki

Ciastka bakaliowe bez mąki

Skoter
24 18 45 min
Ciasto cukiniowe

Ciasto cukiniowe

Skoter
21 22 30 min
Rosół chiński

Rosół chiński

Skoter
22 21 60 min
Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

Skoter
18 16 60 min
Syrop z zielonych sosnowych szyszek

Syrop z zielonych sosnowych szyszek

Skoter
15 16 30 min
Muffinki warzywne

Muffinki warzywne

Skoter
23 21 0 min
Domowa chałwa

Domowa chałwa

Skoter
21 22 30 min
Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

Skoter
26 27 50 min
Nalewka poziomkowa

Nalewka poziomkowa

Skoter
21 15 20 min
Babka marchewkowa z orzechami

Babka marchewkowa z orzechami

Skoter
24 35 25 min
Sezamki

Sezamki

Skoter
22 31 30 min
Aroniówka z imbirem na miodzie

Aroniówka z imbirem na miodzie

Skoter
27 21 30 min
Ciasteczka z musli

Ciasteczka z musli

Skoter
21 19 20 min
Muffinki z ciecierycy

Muffinki z ciecierycy

Skoter
23 22 25 min
Ciasto z ciecierzycy

Ciasto z ciecierzycy

Skoter
22 33 25 min
Ciasteczka z konfiturą z róży

Ciasteczka z konfiturą z róży

Skoter
25 24 30 min
Ciasteczka sezamkowe

Ciasteczka sezamkowe

Skoter
23 34 30 min
Pieczona ciecierzyca na słodko

Pieczona ciecierzyca na słodko

Skoter
22 17 15 min
Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

Skoter
23 22 50 min
Babeczki z orzeszkami

Babeczki z orzeszkami

Skoter
22 23 45 min
Kluski z makiem

Kluski z makiem

Skoter
19 20 30 min
Pampuchy z masą makową

Pampuchy z masą makową

Skoter
21 17 30 min
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Skoter
17 10 80 min
Ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe

Skoter
20 16 40 min
Ciasteczka bakaliowe na miodzie

Ciasteczka bakaliowe na miodzie

Skoter
21 17 30 min
Schab w miodzie

Schab w miodzie

Skoter
20 21 20 min
Turron

Turron

Skoter
26 19 30 min
Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

Skoter
17 16 25 min
Miód z kwiatów mniszka

Miód z kwiatów mniszka

Skoter
22 19 60 min
Hummus

Hummus

Skoter
22 16 30 min
Tahini z czarnym sezamem

Tahini z czarnym sezamem

Skoter
22 15 25 min
Nalewka sosnowa

Nalewka sosnowa

Skoter
21 17 30 min
Nalewka akcjowa

Nalewka akcjowa

Skoter
20 15 30 min
Oliwki z fuetem

Oliwki z fuetem

Skoter
21 12 5 min
Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

Skoter
20 18 30 min
Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

Skoter
23 16 30 min
Cukier różany

Cukier różany

Skoter
26 17 45 min
Syrop akacjowy

Syrop akacjowy

Skoter
28 23 80 min
Syrop miętowy

Syrop miętowy

Skoter
22 16 0 min
Placuszki akacjowe

Placuszki akacjowe

Skoter
23 16 90 min
Miód z płatków dzikiej róży

Miód z płatków dzikiej róży

Skoter
23 17 60 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu

Syrop z kwiatów czarnego bzu

Skoter
20 15 60 min
Kuskus z tuńczykiem

Kuskus z tuńczykiem

Skoter
22 14 20 min
Likier z płatków dzikiej róży

Likier z płatków dzikiej róży

Skoter
19 15 50 min
Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

Skoter
25 31 50 min
Makowe kwiatki

Makowe kwiatki

Skoter
22 14 30 min
Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

Skoter
21 21 60 min
Plcuszki z pigwą

Plcuszki z pigwą

Skoter
23 16 45 min
Pieczone pierogi z soczewicą

Pieczone pierogi z soczewicą

Skoter
22 18 60 min
Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura z płatków dzikiej róży

Skoter
28 31 30 min
Naleśniki z soczewicą

Naleśniki z soczewicą

Skoter
23 22 30 min
Rogaliczki drożdżowe

Rogaliczki drożdżowe

Skoter
25 18 70 min
Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

Skoter
25 28 40 min
Nalewka ziołowa

Nalewka ziołowa

Skoter
23 14 20 min
Gulasz z soczewicy

Gulasz z soczewicy

Skoter
25 21 30 min
Piernik z bakaliami

Piernik z bakaliami

Skoter
26 17 30 min
Pierniczki świąteczne

Pierniczki świąteczne

Skoter
24 19 30 min
Pulpety z soczewicy

Pulpety z soczewicy

Skoter
23 27 25 min
Dżem jarzębinowo-jabłkowy

Dżem jarzębinowo-jabłkowy

Skoter
21 16 60 min
Syrop z płatków dzikiej róży

Syrop z płatków dzikiej róży

Skoter
20 17 60 min
Słatka z kuskusem

Słatka z kuskusem

Skoter
23 21 30 min
Konfitura borówkowa

Konfitura borówkowa

Skoter
21 18 90 min
Pierogi z ciecierzycy

Pierogi z ciecierzycy

Skoter
30 32 30 min
Kakaowa babka gotowana

Kakaowa babka gotowana

Skoter
24 22 30 min
Deserowe musli

Deserowe musli

Skoter
26 21 20 min
Jarzębina do mięsa

Jarzębina do mięsa

Skoter
23 20 60 min
Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Skoter
36 40 30 min
Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży

Skoter
22 18 30 min
Sok z pigwy

Sok z pigwy

Skoter
25 19 40 min
Nalewka z orzechów włoskich

Nalewka z orzechów włoskich

Skoter
24 25 20 min
Piołunówka

Piołunówka

Skoter
24 20 10 min
Dżem pigwowy

Dżem pigwowy

Skoter
22 19 45 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet