
Ciasto biszkoptowe ze śliwkami

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka - 1 1/2 szklanki
cukier - 1 szklanka
woda - 2 łyżki
śliwki - kg
Sposób przygotowania:
Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając dodać cukier i żółtka. Można dodać aromat i na koniec wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Wyłożyć ciasto na przygotowaną dużą blaszkę.
Śliwki obtoczyć w mące i ułożyć na cieście rozcięciem do góry.
Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.