Jajka z grzybowym farszem
kuchareczka221Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: jajka
Składniki:
grzyby leśne - szt.
cebula - 1/4 szt.
sól i pieprz do smaku
majonez do smaku
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyszczamy, płuczemy i wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok 10 min. przelewamy przez durszlak, osączamy i studzimy. Kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy 3-4 połówki żółtek.
Do żółtek i grzybów dodajemy natkę i drobno pokrojoną cebulę.
Doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.