![Pomidor i ogórek w maślance](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-11/10494-photo-main.jpg)
Pomidor i ogórek w maślance
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ogórek zielony u mnie gruntowy - 4 szt.
maślanka - 1 litr
sól morska, sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki obieramy, kroimy na połowy a następnie w plasterki, oprószamy troszkę solą. Szczypiorek płuczemy i drobno kroimy.
Wszystko dodajemy do maślanki i doprawiamy pieprzem i solą morską do smaku.
Schładzamy w lodówce. Podajemy jako dodatek do drugiego dania do obiadu albo śniadanie czy kolację.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.