Zawijańce w sosie
kuchareczka221Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, grzyby, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ogórek kiszony - 3-4 szt.
mięso wieprzowe - dag
cebula - 1 szt.
masło - 1-2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej trochę
mąka trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę (1/4) i ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.
Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Pozostałe pieczarki i cebulę przesmażyć z roladkami.
Posolić. Podlać wodą i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Można dodać pokrojoną marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.