![Ciasto kruche bez jajek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-01/9412-photo-main.jpg)
Ciasto kruche bez jajek
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
masło - 1 szt.
śmietana kwaśna - łyżka
rodzynki - 1 szklanka
jabłka - szt.
kakao trochę
Sposób przygotowania:
Do mąki dodać proszek do pieczenia, pokrojone masło.
Posiekać nożem, dodać śmietanę i ocet. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.
Jedną częścią wylepić dużą przygotowaną blaszkę.
Ciasto oprószyć kakao i wyłożyć rodzynki . Wyłożyć też jabłka.
Zasypać kruszonką zrobioną z pozostałego ciasta.
Piec ok 45 min w 180 stopniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.