Pierś kurczaka w galarecie
kuchareczka221Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
bulion doprawiony - 2 szklanki
żelatyna - 2-3 łyżeczki
olej trochę
kawałek ugotowanej marchewki
Sposób przygotowania:
Marchew pokroić i wyłożyć na dno półmiska.
Pierś kurczaka umyć, pokroić w plastry i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Odstawić na ok 1 godz.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju położyć mięso i przewrócić by z obu stron zrobiło się białe. Podlać trochę wodą i dusić do miękkości. Mięso troszkę osuszyć i ułożyć na półmisku.
Zalać tężejącą galaretą dowolnie udekorować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.