![Łopatka wieprzowa duszona z maślakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-10/10353-photo-steps-1.jpg)
Łopatka wieprzowa duszona z maślakami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
grzyby leśne maślaki - 15 szt.
cebule mniejsze - 2 szt.
liść laurowy do smaku
olej do podsmażania trochę
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy mięso. Przekładamy do rondla, a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy do mięsa. Dodajemy też przygotowane grzyby.
Podlewamy bulionem albo wodą i dodajemy liść laurowy. Oprószamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości mięsa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.