![Placuszki z ziemniaków](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9950-photo-main.jpg)
Placuszki z ziemniaków
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki ugotowane i ubite - łyżka
mąka pszenna - łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mleko trochę
olej trochę
Sposób przygotowania:
Masę nabieramy łyżką i smażymy małe placuszki na natłuszczonej i rozgrzanej patelni.
Dobrze smakują na ciepło z twarożkiem albo jakimś ulubionym sosem.
Do placuszków wykorzystałam ziemniaki od obiadu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.