Szybkie ciasto z truskawkami
kuchareczka221Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 3/4 szklanki
jajka - 6 dużych szt.
masło roślinne - 25 dag
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
truskawki - kg
galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Na ciasto położyć truskawki oprószone mąką.
Piec ok. 40 min. w 180 stop. Ciasto wystudzić.
W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę.
Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.