Racuszki na zsiadłym mleku
kuchareczka221Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
mleko zsiadłe - 2 szklanki
soda oczyszczana - 1 łyżeczka
mąka wg potrzeby
olej do smażenia kilka kropel
cukier puder do oprószenia
Sposób przygotowania:
Ubijając dodać mleko i mąkę z sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.
Banana kroimy na plasterki ok 1 1/2 cm( można skropić sokiem z cytryny).
Partiami wrzucamy do ciasta.
Każdy kawałek banana nabieramy na łyżkę z ciastem i kładziemy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.