![Naleśniki z sosem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-01/9374-photo-main.jpg)
Naleśniki z sosem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka trochę
liść laurowy szt.
naleśniki - 6 szt.
Sposób przygotowania:
Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, natrzeć plastry mięsa. Przygotowane mięso ciasno zwinąć w roladkę i ułożyć na talerzu zawinięciem do dołu, docisnąć.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć zraziki, dodać pokrojoną cebulę, zalać wodą , dusić do miękkości. Pod koniec duszenia oprószyć mąką i wymieszać. Jeśli trzeba, ponownie oprószyć mąką (tyle by powstał sos). Doprawić do smaku.
Naleśniki zwijamy w grube rulony i kroimy w dłuższe ślimaczki. Podajemy z przygotowanym sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.