![Makaron z maślaczkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-10/10441-photo-main.jpg)
Makaron z maślaczkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - szklanka
zielenina - 1 większa łyżka
masło do smazenia
makaron - 25 dag
Sposób przygotowania:
Maślaczki obsmażamy i dusimy na maśle( można dodać cebulę), oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i osączamy. Do grzybów dodajemy śmietanę albo mleko i gotujemy aż zacznie gęstnieć. Dodajemy zieleninę i doprawiamy do smaku.
Osączony makaron mieszamy ze sosem i nakładamy gorący na talerze.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.