Szklaneczkowa sałatka na grilla i nie tylko
kuchareczka221Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3-4 szt.
pomidor duży - 1 szt.
szczupiorek - 1/2 pęku
ogórek zielony - plaster
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt trochę
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować i pokroić w większą kostkę. Pomidora pokroić w mniejszą kostkę a rzodkiewkę w półplasterki.
Na spod każdej szklanki położyć po łyżce jogurtu i oprószyć lekko solą i pieprzem. Na jogurt położyć sałatę następnie rzodkiewkę, plasterek ogórka i jajko. Oprószyć solą i pieprzem.
Przykrywamy jogurtem, zasypujemy pomidorem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Oprószamy pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.