![Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-11/10556-photo-main.jpg)
Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cukinia starta - 1 szklanka
jajka ugotowane - 2 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
cebula mała - 1 szt.
jajka małe - 2 szt.
sól i pieprz do smaku
bułka tarta - ok 1 1/2 szklanki
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Do mięsa dodajemy przygotowane jajka, zmiażdżony czosnek, odciśniętą cukinię i łyżkę kopiastą tartej bułki. Wbijamy jajko, zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku.
Na rozpłaszczonych kawałkach masy układamy po 4-5 szt fasolki szparagowej i zwijamy podłużne paluchy.
Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.