Ciasto z truskawkami i rabarbarem
kuchareczka221Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 3 szklanki
olej - 3/4 szklanki
cukier - 1 szklanka
kakao - łyżka
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
rabarbar - 3-4 szt.
truskawki - 2 szklanki
Sposób przygotowania:
Ubić jajka z cukrem, dodać olej, mleko, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i ułożyć na nim przygotowane truskawki i rabarbar.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.
Przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.