Zupa pieczarkowa z pulpetami
kuchareczka221Rodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 2 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
por mniejszy - 1/2 szt.
liść laurowy - 1 szt.
śmietana - 1/2 szt.
na pulpety:
bułka tarta - 2 łyżki
mleko - 4 łyżki
czosnek - 1 ząbek
cebula mała - 1/2 szt.
sól i pieprz do smaku
mąka
Sposób przygotowania:
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, mleko i wbijamy jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki(można obtoczyć w mące) i wrzucamy na wolno gotującą się zupę. Zupę doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę(zupę można zagęścić mąką).Wyłączamy gaz po ok 5-8 minutach gotowania z pulpetami.
Podajemy z ugotowanym makaronem obsypanym posiekaną natka pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.