![Ryż na słodko](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-01/9375-photo-main.jpg)
Ryż na słodko
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
rodzynki - ok 1/2 szklanki
jogurt owocowy szt.
serek homogenizowany szt.
dżem trochę
Sposób przygotowania:
Dodać 2-3 łyżki serka, cukier waniliowy i rodzynki.
Wymieszać wszystko z ryżem i nakładać na talerze, polać jogurtem. Można dodać trochę dżemu albo powideł.
Ryż można też ubić w pojemniczkach i wyłożyć na talerz.
Obłożyć dżemem i polać jogurtem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.