![Ciasto dwa w jednym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-02/9450-photo-main.jpg)
Ciasto dwa w jednym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 1/2 szklanki
masło - 1/2 kostki
cukier - 1/2 szklanki
żółtka - 2 szt.
kakao - 2 z czubkiem łyżki
śmietana - łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jajka duże - 4 szt.
cukier - 3/4 szklanki
mąka pszenna - 1 szklanka
cukier z wanilią trochę
dodatki:
jabłka - 6-7 szt.
cynamon trochę
Sposób przygotowania:
Zagnieść podane składniki i włożyć do lodówki . Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Można skropić sokiem z cytryny. Kruchym ciastem wylepić przygotowaną blaszkę. Trochę ciasta zostawić i zamrozić. Na ciasto w blaszce wyłożyć jabłka i oprószyć cynamonem.
Ciasto biszkoptowe
Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać oba cukry i żółtka. Na koniec wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Można dodać dowolny aromat.
Ciastem biszkoptowym zalać jabłka. Zmrożone ciasto zetrzeć na tartce na biszkopt. Piec ok. 40 min. w 180 stop.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.