![Mięso duszone z grzybami leśnymi](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-10/10386-photo-main.jpg)
Mięso duszone z grzybami leśnymi
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
grzyby leśne - dag
cebula - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
marchew - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka w proszku wg uznania
Sposób przygotowania:
Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz pokrojoną marchew. Podlewamy wodą i dusimy 30 -40 min. Po tym czasie dodajemy przygotowane grzyby i oprószmy solą i dalej dusimy do miękkości mieszając i podlewając małymi ilościami wody.
Na koniec dodajemy zieleninę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.