Najłatwiejsze ciasto
kuchareczka221Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka - 1 1/2 szklanki
cukier - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
rodzynki - ok 3/4 szklanki
galaretki dowolne - 2 szt.
woda - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Rodzynki wypłukać i można trochę namoczyć, wysypać na ciasto.
Jabłka obrać i pokroić w ósemki albo dowolne kawałki i wyłożyć na ciasto z rodzynkami.
Piec ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i schłodzić by galaretka stężała całkowicie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.