Kaszkowiaki
kuchareczka221Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica, jęczmień
Składniki:
cebula - 1 szt.
jajko - 1-2 szt.
wywar grzybowy - litr
sól do smaku
pieprz do smaku
olej trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w piórka albo drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić lekko cebulę.
Cebule zebrać, dodać do kaszy, a olej zostawić.
Do kaszy dodać też dwie łyżki tartej bułki i wbić jajka.
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli.
Kotleciki smażyć na rumiano.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.