![Zupa z maślakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-10/10382-photo-main.jpg)
Zupa z maślakami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
pałki kurczaka - 3 szt.
marchew - 1 szt.
por - 1/3 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
majeranek do smaku
sól i pieprz do smaku
masło do podsmażenia
Sposób przygotowania:
Grzyby obieramy, duże kroimy a małe w całości dość mocno podsmażamy na rozgrzanym maśle. Wrzucamy do zupy, doprawiamy majerankiem i przyprawami do smaku i przez chwilę razem gotujemy.
Zupę można zagęścić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.