![Roladki ze śliwką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-11/10496-photo-main.jpg)
Roladki ze śliwką
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
śliwki duże i słodkie - szt.
sól i pieprz do smaku
bułka tarta - szklanka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Po wyjęciu z lodówki na każdy plaster mięsa kładziemy po 5-6 połówek śliwek( jeśli śliwki są kwaśne oprószamy troszkę cukrem pudrem).
Zwijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu obracając kilka razy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.