![Naleśniki z miętowym sosem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-05/9814-photo-main.jpg)
Naleśniki z miętowym sosem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jogurt - 1 opakowanie
serek biały - g
mieta - 5-6 gałązek
cukier do smaku
na naleśniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szt.
mąka trochę
sól do smaku
olej trochę
Sposób przygotowania:
Usmażone naleśniki zwijamy w roladki i kroimy na 3, 4 części.
Miętę płuczemy, otrzepujemy z wody i drobno kroimy. Zasypujemy trochę cukrem żeby zmiękła. Ser łączymy z jogurtem i mieszamy z miętą.
Na talerz wykładamy sos i dodajemy pokrojone, ciepłe naleśniki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.