Sałatka ryżowa z fasolą
kuchareczka221Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, drób
Składniki:
pierś kurczaka - 1 szt.
fasolka czerwona - 1 opakowanie
kukurydza konserwowa - 1 opakowanie
dowolna przyprawa do kurczaka
sól i pieprz do smaku
majonez wg uznania
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w plastry, oprószamy dowolną przyprawą i dusimy na patelni.
Mięso studzimy i kroimy w kostkę. Fasolę płuczemy i osączamy. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Ananas osączamy z syropu i kroimy w kostkę. Przygotowane składniki mieszamy i łączymy majonezem.
Doprawiamy do smaku i schładzamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.