Rosół na gołębiu
kuchareczka221Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Składniki:
marchew mniejsza - 2 szt.
por - 1/2 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
lubczyk - kilka listków
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Dodajemy też oczyszczony por i opłukaną natkę pietruszki (można dodać korzeń), kilka listków lubczyku i opieczoną cebulkę. Solimy.
Szumowin z zasady nie zbieram choć czasami zdarza się że jednak zbieram. Rosół na gołębiu gotujemy na mniejszym gazie sprawdzając czy mięso jest miękkie ok 40-50 minut.
Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem albo do picia w filiżance (można też podać wg swojego uznania ).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.