• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyRosół na gołębiu
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Rosół na gołębiu

Rosół na gołębiu

kuchareczka221

Rodzaj posiłku: zupa

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci

Użyte składniki:

17 osób lubi to
15 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min. 6 porcji

Składniki:

tuszki gołębia oczyszczone - 2 szt.
marchew mniejsza - 2 szt.
por - 1/2 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
cebula mniejsza - 1 szt.
lubczyk - kilka listków
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Tuszki młodych gołębi płuczemy,(ilość tuszek zależy od tego ile potrzebujemy rosołu) zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i opłukaną marchew.
Dodajemy też oczyszczony por i opłukaną natkę pietruszki (można dodać korzeń), kilka listków lubczyku i opieczoną cebulkę. Solimy.
Szumowin z zasady nie zbieram choć czasami zdarza się że jednak zbieram. Rosół na gołębiu gotujemy na mniejszym gazie sprawdzając czy mięso jest miękkie ok 40-50 minut.
Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem albo do picia w filiżance (można też podać wg swojego uznania ).
17 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POR ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (1 szt.)

    Więcej o produkcie na stronie

    POR ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (1 szt.)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika kuchareczka221

  • Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią

     kuchareczka221
  • Murzynek z truskawkami

     kuchareczka221
  • Zawijańce w sosie

     kuchareczka221
  • Surówka z selera

     kuchareczka221
  • Roladki śniadaniowe

     kuchareczka221
  • Cukinia z grzybami

     kuchareczka221
  • Sałatka z kurczakiem i ogórkiem

     kuchareczka221
  • Naleśniki z miętowym sosem

     kuchareczka221
  • Placki ziemniaczane z serem

     kuchareczka221
  • Buraczki z majonezem

     kuchareczka221
  • Ciasto dwa w jednym

     kuchareczka221
  • Ciasto z truskawkami i rabarbarem

     kuchareczka221
  • Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

     kuchareczka221
  • Buraczki z jabłkiem

     kuchareczka221
  • Sos z truskawkami do makaronu

     kuchareczka221
  • Szybkie ciasto na oleju z budyniem

     kuchareczka221
  • Sałatka ryżowa z fasolą

     kuchareczka221
  • Placuszki z ziemniaków

     kuchareczka221
  • Przekąska z białym serkiem

     kuchareczka221
  • Domowe frytki z piekarnika

     kuchareczka221
  • Ciasto ze szpinakiem

     kuchareczka221
  • Placek jak babka

     kuchareczka221
  • Łopatka duszona z kurkami

     kuchareczka221
  • Buraczki z papryką i cebulą

     kuchareczka221
  • Ziemniaki w ziołach z grilla

     kuchareczka221
  • Schabowy z ananasem

     kuchareczka221
  • Rosołowa zupa z kładzionymi kluskami

     kuchareczka221
  • Łopatka wieprzowa duszona z maślakami

     kuchareczka221
  • Drobna fasolka na rosole

     kuchareczka221
  • Makaron z jagodami

     kuchareczka221
  • Placki z cukinii z jabłkiem

     kuchareczka221
  • Roladki schabowe w galarecie

     kuchareczka221
  • Pomidor i ogórek w maślance

     kuchareczka221
  • Kurczak z ryżem pomidorem i ogórkiem

     kuchareczka221
  • Sałatka makaronowa z serem

     kuchareczka221
  • Pomidorowa sałatka

     kuchareczka221
  • Sałatka z twarożkiem

     kuchareczka221
  • Pomidorowa sałatka z twarożkiem

     kuchareczka221
  • Naleśniki z sosem

     kuchareczka221
  • Ucierane ciasto z borówką i jabłkiem

     kuchareczka221
  • Pierś kurczaka duszona z warzywami

     kuchareczka221
  • Zupa gulaszowa z ziemniakami

     kuchareczka221
  • Jajka z warzywnym farszem

     kuchareczka221
  • Pierogowe kapelusze z farszem z kapusty i kurczaka

     kuchareczka221
  • Makaron z maślaczkami

     kuchareczka221
  • Szybki deserek

     kuchareczka221
  • Jajko sadzone z grzybami

     kuchareczka221
  • Jajka z grzybowym farszem

     kuchareczka221
  • Mięsne oponki z pieczarkami

     kuchareczka221
  • Surówka z marchwi

     kuchareczka221
  • Pierogi z papierówką

     kuchareczka221
  • Czerwony barszcz do ziemniaków

     kuchareczka221
  • Pomidorki ze serkiem

     kuchareczka221
  • Ciasto biszkoptowe ze śliwkami

     kuchareczka221
  • Śnieżna sałatka

     kuchareczka221
  • Kaszkowiaki

     kuchareczka221
  • Cukinia w naleśnikowej panierce

     kuchareczka221
  • Roladki drobiowe z pietruszką i papryką

     kuchareczka221
  • Paprykowa zupa

     kuchareczka221
  • Najłatwiejsze ciasto

     kuchareczka221
  • Ciasto kruche bez jajek

     kuchareczka221
  • Zupa z maślakami

     kuchareczka221
  • Chłodnik z ogórkiem z ogródka

     kuchareczka221
  • Chłodnik owocowy

     kuchareczka221
  • Racuszki na zsiadłym mleku

     kuchareczka221
  • Moja chałka

     kuchareczka221
  • Roladki ze śliwką

     kuchareczka221
  • Sernik z jabłkami

     kuchareczka221
  • Sałatka ze surowym kalafiorem

     kuchareczka221
  • Torcik krakersowo tuńczykowy

     kuchareczka221
  • Duszona kapusta

     kuchareczka221
  • Mięso duszone z grzybami leśnymi

     kuchareczka221
  • Wątróbka z cebulką

     kuchareczka221
  • Pierś kurczaka w galarecie

     kuchareczka221
  • Buraczki z borówką

     kuchareczka221
  • Boczniaki w occie

     kuchareczka221
  • Ryżowa z jajkiem

     kuchareczka221
  • Kotleciki z dodatkiem rukoli

     kuchareczka221
  • Pasta z jajek do chleba

     kuchareczka221
  • Pekinka z jogurtem

     kuchareczka221
  • Ryż na słodko

     kuchareczka221
  • Pasta grzybowa do pieczywa

     kuchareczka221
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami

     kuchareczka221
  • Surówka z papryką

     kuchareczka221
  • Kotleciki z kaszy z dodatkami

     kuchareczka221
  • Szaszłykowe kanapki

     kuchareczka221
  • Mocno ryżowe kotleciki

     kuchareczka221
  • Szklaneczkowa sałatka na grilla i nie tylko

     kuchareczka221
  • Szybkie ciasto z truskawkami

     kuchareczka221
  • Rybka w galarecie

     kuchareczka221
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha;)
26.10.2017, godz. 20:23
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha;)
26.10.2017, godz. 20:23
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smaczna zupka, często gotowałam jak dzieci byli małe;)
26.10.2017, godz. 22:28
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
Dziękuję Wam bardzo:)
27.10.2017, godz. 11:45
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
ciekawy
02.11.2017, godz. 21:17
Robert1729
Robert1729 powiedział/a:
bardzo pyszny przepis kilkakrotnie już z niego korzystałem i ani razu nie usłyszałem od najbliższych złych zdań :) polecam również każdemu ten przepis :)
14.11.2017, godz. 12:02
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
☺masz fantazję
09.04.2018, godz. 22:32
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Nigdy nie jadłam
09.04.2018, godz. 16:29
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Nie dodajesz selera i tylko dwie małe marchewki do rosołu? U nas w rosole musi być dużo jarzyn, koniecznie dużo lubczyku i młode gołąbki po sztuce na każdą porcję. Bo wtedy rosół nabierze konkretnego smaku.
09.04.2018, godz. 22:35
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Dodaję też kilka kulek ziela angielskiego i 2 listki laurowe.
09.04.2018, godz. 22:36
Barbara Strużyna
Barbara Strużyna powiedział/a:
Ja też daję bardzo dużo warzyw i przpraw do rosołu, nie mogę się oprzeć i idzie kurkuma, imbir, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk lub natka pietruszki. Ale najwiecej smaku dodają łodygi i liście selera. Zimą gdy ich nie mam, to dodaję zamrożone jeszcze jesienią. Polecam
11.04.2018, godz. 10:31
annaeko
annaeko powiedział/a:
Też uwielbiam smak liści selera i zawsze mrożę duża porcję
02.05.2019, godz. 12:21
Renixx
Renixx powiedział/a:
Delikatny i na pewno smaczny
28.01.2020, godz. 14:02
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Bardzo smaczny rosołek
16.07.2020, godz. 16:37
Nikita
Nikita powiedział/a:
Smaczny rosołek.
01.10.2020, godz. 12:40

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 19 30 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).