![Placki z cukinii z jabłkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-09/10253-photo-main.jpg)
Placki z cukinii z jabłkiem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, pszenica
Składniki:
jabłko - 1większa szt.
jajka - 2-3 szt.
mąka - łyżka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny i cukier wg uznania
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cukinię odciskamy, dodajemy jajko, jabłko, drobno pokrojoną cebulę i mąkę. Mąki dodajemy tyle by ciasto było dosść gęste. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy łyżką przygotowaną masę i smażymy małe placuszki.
Nadmiar tłuszczu osączamy na papierowym ręczniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.