Ryba w galarecie
kuchareczka221Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, ryba i owoce morza
Składniki:
marchew ugotowana - 1 szt.
groszek konserwowy - łyżka
jajka - 2 szt.
bulion - 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej trochę
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrozić i osuszyć. Pokroić na mniejsze (potrzebne nam) kawałki. Oprószyć pieprzem i solą i od razu kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Rybę usmażyć i osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.
Marchew pokroić na małe kawałki. Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie, doprawić do smaku i odstawić do lekkiego stężenia.
Małe pojemniczki wypłukać wodą i nakładać kawałki ryby, marchew, jajko i groszek. Zalać tężejącym bulionem.
Odstawić do całkowitego stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.