Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyJustynakusiakPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Zielone knedle jaglane

Zielone knedle jaglane

foodmania
21 16 90 min
Koktajl zdrowia

Koktajl zdrowia

Barbara Strużyna
22 15 10 min
Pieczone kokosowe morele z jogurtem

Pieczone kokosowe morele z jogurtem

Iwona Kuczer
15 9 20 min
Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem

Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
22 16 60 min
Deser z galaretkami i puddingiem chia

Deser z galaretkami i puddingiem chia

Magdalena Nagler - foodmania
17 12 25 min
Krem buraczano-jaglany

Krem buraczano-jaglany

Barbara Strużyna
18 13 60 min
Zielony makaron

Zielony makaron

Magdalena Nagler - foodmania
18 9 30 min
Drożdżowe ciasto owsiane z rabarbarem :)

Drożdżowe ciasto owsiane z rabarbarem :)

Zdrowie na języku
21 14 120 min
Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

wegeweda
16 14 20 min
Praliny kokosowe

Praliny kokosowe

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 10 15 min
Koktajl z makiem, jagodami, miodem akacjowym i bananem

Koktajl z makiem, jagodami, miodem akacjowym i bananem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 18 10 min
Tarta z musli

Tarta z musli

Ekoprodukt
14 9 90 min
Gryczane wstążki z łososiem i szpinakiem

Gryczane wstążki z łososiem i szpinakiem

Fabijańscy
18 14 20 min
Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 17 40 min
Razowe bagietki z pokrzywą

Razowe bagietki z pokrzywą

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 13 120 min
Ice turmeric yogi tea z cytryną i limonką

Ice turmeric yogi tea z cytryną i limonką

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
18 12 10 min
Zielony koktajl na wodzie kokosowej

Zielony koktajl na wodzie kokosowej

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 13 5 min
Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

wegeweda
22 13 75 min
Leczniczy  Miód  mniszkowy

Leczniczy Miód mniszkowy

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 11 120 min
Makaron z topinamburem i szparagami

Makaron z topinamburem i szparagami

Magdalena Nagler - foodmania
20 12 0 min
Deser z musem kakaowym i lodami

Deser z musem kakaowym i lodami

Magdalena Nagler - foodmania
22 11 0 min
Wegańska potrawka z batatami

Wegańska potrawka z batatami

Magdalena Nagler - foodmania
18 12 0 min
Podsmażane na maśle szparagi z amarantusem ekspandowanym

Podsmażane na maśle szparagi z amarantusem ekspandowanym

Amarello
19 13 10 min
Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym

Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
18 12 15 min
Makaron po góralsku z indykiem, żurawiną i oscypkiem

Makaron po góralsku z indykiem, żurawiną i oscypkiem

Fabijańscy
21 15 15 min
Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

wegeweda
18 13 0 min
Ciasteczka Migdałowe z Nerkowcami i Masłem Orzechowym

Ciasteczka Migdałowe z Nerkowcami i Masłem Orzechowym

mohoyoga
19 12 25 min
Makaron z sosem koperkowym i pieczoną marchewką

Makaron z sosem koperkowym i pieczoną marchewką

Magdalena Nagler - foodmania
22 12 30 min
Jaglanka makowa z owocami i migdałami

Jaglanka makowa z owocami i migdałami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 15 20 min
Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym

Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 16 15 min
Delikatny deser z kaszy manny

Delikatny deser z kaszy manny

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 16 20 min
Kulki mocy

Kulki mocy

@zdrowoprzezlife
17 20 10 min
MUFFINKI Z MĄKI TEFF Z GRUSZKĄ KARMELIZOWANĄ

MUFFINKI Z MĄKI TEFF Z GRUSZKĄ KARMELIZOWANĄ

Vegannmuffins
12 9 20 min
Jeszcze zdrowszy mazurek bez pieczenia

Jeszcze zdrowszy mazurek bez pieczenia

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 20 90 min
Makowa Panienka

Makowa Panienka

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 15 70 min
Żurek jaglany z chrzanem

Żurek jaglany z chrzanem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 15 25 min
Żur na zakwasie

Żur na zakwasie

Tylko z Natury
26 15 60 min
Wegetariański barszcz biały

Wegetariański barszcz biały

Dorota Rozbicka
22 36 30 min
Zdrowy mazurek

Zdrowy mazurek

Anita Zegadło
17 12 120 min
Chleb z niespodzianką

Chleb z niespodzianką

My Chcemy Jeść
24 18 90 min
Papryki nadziewane

Papryki nadziewane

9anetka9
97 22 75 min
Słonecznik w karmelu

Słonecznik w karmelu

H A B I B I ☺
24 34 60 min
Błyskawiczne bułki bez wyrastania

Błyskawiczne bułki bez wyrastania

H A B I B I ☺
19 21 60 min
Jabłkowe desery z płatkami kasztanowymi

Jabłkowe desery z płatkami kasztanowymi

Magdalena Nagler - foodmania
18 11 20 min
Domowe, zdrowe BOUNTY

Domowe, zdrowe BOUNTY

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 30 min
Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 10 25 min
Zupa miso z makaronem konjac

Zupa miso z makaronem konjac

Iwona Kuczer
17 12 20 min
Najzdrowszy sok domowej roboty

Najzdrowszy sok domowej roboty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 15 min
Domowe czekoladki z nadzieniem jagodowym

Domowe czekoladki z nadzieniem jagodowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 13 25 min
Paprykowy ryż basmati

Paprykowy ryż basmati

wegeweda
16 12 30 min
Bułeczki śniadaniowe orkiszowe z płatkami orkiszowymi

Bułeczki śniadaniowe orkiszowe z płatkami orkiszowymi

Ekoprodukt
13 12 120 min
Makaron z zielonego groszku z jajami przepiórki

Makaron z zielonego groszku z jajami przepiórki

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 16 20 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Magdalena Nagler - foodmania
15 11 45 min
Najlepszy wegański tort

Najlepszy wegański tort

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 18 100 min
Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 11 40 min
Penne serowo brokułowe z kurczakiem

Penne serowo brokułowe z kurczakiem

smakujmy
17 10 40 min
Pasta z fasolki mung

Pasta z fasolki mung

@zdrowoprzezlife
22 28 5 min
Rozgrzewający rosół drobiowy

Rozgrzewający rosół drobiowy

H A B I B I ☺
18 25 180 min
Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Dorota Rozbicka
25 29 30 min
Domowa chałwa (dwa składniki!)

Domowa chałwa (dwa składniki!)

martines
31 26 5 min
Koktajl sezonowy

Koktajl sezonowy

Zielone Koktajle
24 10 5 min
Dyniowo-bananowy pudding chia

Dyniowo-bananowy pudding chia

martines
21 13 5 min
Sycący gęsty koktajl

Sycący gęsty koktajl

Zielone Koktajle
24 12 5 min
Domowe lody truskawkowe

Domowe lody truskawkowe

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
26 13 5 min
Owocowy koktajl z siemieniem lnianym

Owocowy koktajl z siemieniem lnianym

gotowaniepatki
29 17 5 min
Pudding chia na rozpoczęcie jesieni

Pudding chia na rozpoczęcie jesieni

Zielone Koktajle
29 14 5 min
Rozgrzewający napój na przeziębienie

Rozgrzewający napój na przeziębienie

opuncja123
27 17 5 min
FIT jogurtowy omlet borówkowy

FIT jogurtowy omlet borówkowy

healthy-dreams
33 17 5 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet