Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
ogórki kiszone - 3 szt.
buraki ugotowane - 3 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sok z cytryny - 1/2 szt.
orzechy włoskie - 1 garść
chlebek lniany z buraczkami Bredis - 3 szt.
pestki słonecznika, pestki dyni - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Z oliwy, soku z cytryny i musztardy zrób dresing. Rozłóż buraki, ogórki i orzechy na sałacie. Polej dresingiem i dodaj orzechy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.