Domowe, zdrowe BOUNTY
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: kakao
Składniki:
Pulpa kokosowa - 1 szklanka
Ksylitol w pudrze lub syrop z agawy - 1,5 łyżki
Wanilia mielona - 1 łyżeczka
Polewa: Nirafinowany olej kokosowy - 50 ml
Kakao - 2 łyżki
Karob - 3,5 łyżki
Dodatkowe informacje:
Pulpa kokosowa (będąca składnikiem batoników) to pozostałości kokosa po produkcji domowego mleka kokosowego. W naszym domu często przyrządzamy mleka roślinne, a pulpę recycligujemy, np. w takiej postaci jak owe batoniki.Sposób przygotowania:
Wiórki kokosowe mielimy na proszek, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Formujemy batoniki, a następnie układamy na talerzu wyłożonym folią spożywczą. Umieszczamy w zamrażalniku na 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.