![Słonecznik w karmelu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10817-photo-main.jpg)
Słonecznik w karmelu
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Przygotowanie smacznej przekąski nie zabiera zbyt wiele czasu i nie wymaga dużych umiejętności - trzeba jedynie zachować ostrożność, bo karmel ma bardzo wysoką temperaturę i łatwo można się poparzyć!Sposób przygotowania:
Wsypać uprażony słonecznik i wymieszać z karmelem.
Przełożyć na dużą deskę wyłożoną papierem do pieczenia, nakryć połową arkusza i rozgnieść na cienką warstwę.
Odstawić w chłodne miejsce (ja wynoszę na balkon) do ostygnięcia i stwardnienia.
Stężały karmel pokruszyć na kawałki i przesypać do szczelnego pojemnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.