Pieczone kokosowe morele z jogurtem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cukier kokosowy - 2 łyżki
syrop kokosowy - 1 do smaku
gęsty jogurt naturalny - 1 szklanka
mięta - 1 trochę
Dodatkowe informacje:
Pyszny deser na gorące dni (przymykamy oko na pieczenie ;-)). Z dodatkiem ulubionej granoli może być samodzielnym, zdrowym śniadaniem.Sposób przygotowania:
Płatki kokosowe wysypujemy na blaszkę, delikatnie podprażamy w gorącym piekarniku. Kruszymy na mniejsze kawałki
Upieczone morele lekko studzimy. Jogurt doprawiamy do smaku syropem kokosowym.
Do misek wykładamy jogurt, na wierzch upieczone morele, posypujemy płatkami kokosowymi. Dekorujemy miętą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.