Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi
Kinga BajcarRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Woda kokosowa naturalna Bio - 1/2 litra
Cukier kokosowy Bio - 1 szklanka
Kiwi - 4 szt.
Dodatkowe informacje:
Czad podany jest czasem na przygotowanie lodów bez czasu mrożenia.Sposób przygotowania:
Jeżeli posiadamy mrożone truskawki, to miksujemy je na gładką masę.
Świeże tez miksujemy.
Kiwi obieramy ze skórki i również miksujemy.
Śmietankę dzielimy na 3 równe części.
Do pierwszej dodajemy 1/2 zmiksowanych truskawek. Ponownie miksujemy przez chwilę.
Trzecią część zostawiamy bez dodatków.
Wszystkie lody wkładamy do zamrażalnika.
Gotowe lody podajemy w pucharkach polane pozostałym musem z truskawek.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.