Zupa miso z makaronem konjac
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, soja, sezam
Składniki:
pasta miso - 1 łyżka
sos bezrybny - 1 łyżka
mieszanka sezamu i alg morskich (furikake) - 4 łyżki
makaron noodle konjac - 1 opakowanie
cebula dymka - 1 szt.
młode listki szpinaku - 1 garść
tarty świeży imbir - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Rosół doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pastę miso, sos ostrygowy i dokładnie mieszamy.
Makaron dokładnie płuczemy, dodajemy do zupy. Gotujemy ok 2 min.
Gorącą zupę z makaronem wlewamy do 2 misek. Na wierzch makaronu kładziemy jajka (na każdą porcję jedno przekrojone na pół jajko), szpinak, posypujemy sezamem z wodorostami i dymką. Osobno podajemy imbir do przyprawienia zupy.
Natychmiast podajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.