Rozgrzewający rosół drobiowy
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
Porcja rosołowa z kaczki ze skrzydłami - 500 g
Ćwiartki z kurczaka - 600 g
Włoszczyzna - 500 g
Imbir świeży kawałek
Czosnek do smaku
Ziele angielskie - 5 szt.
Seler naciowy do smaku
Jarzynka suszona do smaku
Lubczyk świeży kilka listków
Dodatkowe informacje:
Rosołu nie powinno się solić na początku gotowania, aby nie był mętny.Sposób przygotowania:
Podawać z posiekanym koperkiem i dowolnym dodatkiem - ryż, makaron, tortellini, lane kluski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.