![Rozgrzewający rosół drobiowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11230-photo-main.jpg)
Rozgrzewający rosół drobiowy
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
Porcja rosołowa z kaczki ze skrzydłami - 500 g
Ćwiartki z kurczaka - 600 g
Włoszczyzna - 500 g
Imbir świeży kawałek
Czosnek do smaku
Ziele angielskie - 5 szt.
Seler naciowy do smaku
Jarzynka suszona do smaku
Lubczyk świeży kilka listków
Dodatkowe informacje:
Rosołu nie powinno się solić na początku gotowania, aby nie był mętny.Sposób przygotowania:
Podawać z posiekanym koperkiem i dowolnym dodatkiem - ryż, makaron, tortellini, lane kluski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.