Najzdrowszy sok domowej roboty
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Seler naciowy (laski) - 4 szt.
Kapusta (główka) - 1/4 szt.
Botwinka - 2 pęki
Jabłko - 1/2 szt.
Ogórek - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Czy bylibyście w stanie schrupać na śniadanie: 4 marchewki, ćwiartkę główki kapusty, dwa pęki botwinki, 4 laski selera i dwie duże garści kiełków słonecznika? Byłoby ciężko. Samo przeżuwanie tych warzyw zajęłoby Wam do czasu obiadu. Lepiej wrzucić wszystko to do wyciskarki i wypić łatwo przyswajalny, bogaty w witaminy sok.Nie eliminujcie ze składników kapusty! To ona jest królową tego soku za sprawą obecnej w niej witaminy U, uważanej za aminokwas życia. Witamina ta pomaga w leczeniu stanów zapalnych i owrzodzeń. Istnieją również przesłanki o jej właściwościach antynowotworowych. Obecnie niemal każdy cierpi na jej niedobór. Liście kapusty są jedynym źródłem witaminy U. W związku z powyższym najlepszą metodą jej suplementacji jest sok, który Wam przedstawiam!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.