Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyMariolkaKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Pasta kanapkowa z ciecierzycą.
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszny smak
14.06.2018, godz. 02:00
Przepis: Mapo To-Fu na ostro
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetne danie
14.06.2018, godz. 01:56
Przepis: Dietetyczny obiad z kaszą jaglaną
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszny obiad
14.06.2018, godz. 01:53
Przepis: Owsiane ciasteczka pomarańczowe
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Proste i smaczne
14.06.2018, godz. 01:52
Przepis: Ciasteczka serowe z jabłkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fajny pomysł
14.06.2018, godz. 01:49
Przepis: Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Zaskakujący przepis
14.06.2018, godz. 01:49
Przepis: Surówka z marchewki z marynowaną cebulką
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawe smaki
14.06.2018, godz. 01:48
Przepis: Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
To jest pyszne
14.06.2018, godz. 01:48
Przepis: Rybne kotleciki ze szczypiorkiem
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Moje smaki
14.06.2018, godz. 01:47
Przepis: Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Apetyczne
14.06.2018, godz. 01:47
Przepis: Cynamonowe babeczki z jabłkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Piękne różyczki
14.06.2018, godz. 01:47
Przepis: Szybki sos czosnkowy
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Też taki robię
14.06.2018, godz. 01:46
Przepis: Gulasz wieprzowy z pieczarkami i fasolką szparagową
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetny przepis
14.06.2018, godz. 01:46
Przepis: Racuchy z płatków owsianych z jabłkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Mniam ale pyszne
14.06.2018, godz. 01:45
Przepis: pakieciki z ciasta francuskiego
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znakomite
14.06.2018, godz. 01:45
Przepis: Potrawka z kurczaka z kalarepą i pieczarkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fajne danie
14.06.2018, godz. 01:45
Przepis: Ciasto z serem i musem truskawkowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Lista składników robi wrażenie
14.06.2018, godz. 01:44
Przepis: Dwukolorowe babeczki z serka homogenizowanego
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetny i szybki deser
14.06.2018, godz. 01:44
Przepis: Kruche ciasto z truskawkami i kokosem
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Uwielbiam takie ciacha
14.06.2018, godz. 01:41
Przepis: Lekkie śniadanie z makaronem ryżowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fajne
12.06.2018, godz. 14:50
Przepis: Orkisz jasny wstążki z brokułem
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Uwielbiam to danie
12.06.2018, godz. 14:49
Przepis: Sałatka z ciecierzycowych muszli
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Kolorowa i zdrowa
12.06.2018, godz. 14:48
Przepis: Grochowe muszle w sosie
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ale fajny przepis
12.06.2018, godz. 14:48
Przepis: Grillowane polędwiczki z indyka miętowo pieprzowe, otulone prosciutto, cukinią z ...
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znakomite ostatnie zdjęcie
12.06.2018, godz. 14:46
Przepis: Letnia, truskawkowa owsianka z owocami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo letnia i przyjemna
12.06.2018, godz. 14:45
Przepis: Lody z pokrzywy
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ale świetny przepis
11.06.2018, godz. 12:17
Przepis: Kalafior romanesco na szybko
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znakomity kalafior
11.06.2018, godz. 12:17
News: BiOgardena ogród w stylu eko
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Używam u siebie w ogródku
11.06.2018, godz. 01:16
News: Najlepsze daktyle pod słońcem!
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszniutki i słodkie
11.06.2018, godz. 01:16
News: Kosmetyczne DIY - maski na twarz
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Chyba to mój ulubiony wpis
11.06.2018, godz. 01:15
News: Norwegia – fiordy, renifery i łososie.
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Lubię ten dział
11.06.2018, godz. 01:14
News: Jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka ode mnie
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
To prawda, same witaminki
11.06.2018, godz. 01:13
News: Pokrzywa
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ja robię syrop
11.06.2018, godz. 01:13
News: Fasola kolorowa i zdrowa
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fasol dobra na wszystko
11.06.2018, godz. 01:13
Sushi - krok po kroku - w tysiącletniej zdrowej diecie
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Cudowny artykuł i przepis
11.06.2018, godz. 01:12
Makaronowe szaleństwo
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Uwielbiam makaron pod każdą postacią
11.06.2018, godz. 01:11
Fermentacja - kiszenie drogą do zdrowia
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawy artykuł
11.06.2018, godz. 01:11
News: Płatki drożdżowe nieaktywne
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fajnie dowiedzieć się nowych rzeczy
11.06.2018, godz. 01:10
News: Kaki – jabłko orientu
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znam i lubię
11.06.2018, godz. 01:10
News: Ashwagandha - adaptogen - recepta na spokój i siłę
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetny artykuł
11.06.2018, godz. 01:09
News: Zioła - poradnik początkującego zielarza wraz z recepturami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znakomity artykuł, uwielbiam zioła i sama zbieram
11.06.2018, godz. 01:09
Przepis: Makaron ryżowy w sosie miętowo-bazyliowo-pistacjowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Rewelacja
11.06.2018, godz. 01:07
Przepis: pasztet wegetariański z soczewicy
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Przepyszne
11.06.2018, godz. 01:06
Przepis: Pierś kaczki pieczona, faszerowana pietruszką i cebulą
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Moje smaki
11.06.2018, godz. 01:06
Przepis: Grillowany łosoś w marynacie koperkowo-lawendowej z Ghee
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Cudne wygląda
11.06.2018, godz. 01:06
Przepis: Grillowane krewetki w czosnkowo-maślanej marynacie z miodem i chilli podlane białym winem
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Oj to jest pyszne
11.06.2018, godz. 01:05
Przepis: FIT BOUNTY BIO z Inuliną
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fit słodkości
11.06.2018, godz. 01:05
Przepis: Aromatyczna marynata do ryb z grilla
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo ziołowa
11.06.2018, godz. 01:04
Przepis: Klasyczna karkówka w sam raz na grilla
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Mi to smakuje
11.06.2018, godz. 01:04
Przepis: Makaron w sosie pistacjowo - pomidorowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
To może być dobre
11.06.2018, godz. 01:03
Przepis: Ryż w ziołach z orzechami nerkowca
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Dziwny ale ciekawy
11.06.2018, godz. 01:03
Przepis: Sałatka wiosenna z lekkim sosem majonezowo - śmietanowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Super na drugie śniadanie do pracy
11.06.2018, godz. 01:03
Przepis: Ravioli z mąki kasztanowej
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Już mam na nie ochotę
11.06.2018, godz. 01:02
Przepis: Marynata imbirowo-czosnkowa do szaszłyków z kurczaka
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Super że jest sok z cytryny
11.06.2018, godz. 01:01
Przepis: Marynata na wołowo-wieprzową koftę
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Coś pysznego
11.06.2018, godz. 01:00
Przepis: Paprykowo - ketchupowa marynata z oliwą Bio Planete do karkówki
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Dobre przyprawy
11.06.2018, godz. 01:00
Przepis: Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo apetyczna marynata
11.06.2018, godz. 00:59
Przepis: Marynata do karkówki
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Na pewno wykróbuję
11.06.2018, godz. 00:59
Przepis: Pieczarki z grilla
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawy przepis na pieczarki
11.06.2018, godz. 00:58
Przepis: Marynata do owoców i warzyw
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetny przepis na marynatę
11.06.2018, godz. 00:58
Przepis: Grillowane udka z kurczaka
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetne połączenie
09.06.2018, godz. 21:38
Przepis: Dietetyczny tort z kremem jaglanym i owocami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Wygląda szałowo
09.06.2018, godz. 21:38
Przepis: Babeczki kukurydziane z żurawiną
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetne
08.06.2018, godz. 09:37
Przepis: Grillowane bataty z kolorowym ryżem i sosem z trawy pszenicznej
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo apetyczne
08.06.2018, godz. 09:34
Przepis: Skrzydełka po azjatycku
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawe
08.06.2018, godz. 09:32
Przepis: Karczek z grilla
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Któż nie lubi
08.06.2018, godz. 09:32
Przepis: MOHO Greek SALAD
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Lubię te smaki
08.06.2018, godz. 09:32
Przepis: Torcik jaglano-kokosowy z truskawkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszniutki
08.06.2018, godz. 09:31
Przepis: Zupa cukiniowo-szpinakowa
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo gęsta
08.06.2018, godz. 09:31
Przepis: Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Robie identyczne
08.06.2018, godz. 09:31
Przepis: Marynata z kechupem do drobiowych szaszłyków
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Świetny przepis
08.06.2018, godz. 09:30
Przepis: Amarantuski z malinami z kremem kokosowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Znakomity i smakowity deser
08.06.2018, godz. 09:30
Przepis: Krakersy z siemienia lnianego
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Zdrowa przekąska
08.06.2018, godz. 09:29
Przepis: Zapiekanka rabarbarowa z makaronem kamut
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Koniecznie zapisze przepis
08.06.2018, godz. 09:29
Przepis: Sałatka ze świderkami z samopszy Fabijańscy
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Idealna do pracy
08.06.2018, godz. 09:28
Przepis: Pyszne literki orkiszowe z kalarepą
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Zaskakujące danie
08.06.2018, godz. 09:28
Przepis: Muszle z zielonego groszku z pesto
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Przepiękne zdjęcia
08.06.2018, godz. 09:27
Przepis: Świderki z groszku Fabijańscy z pieczonymi żeberkami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Fajne danie
08.06.2018, godz. 09:27
Przepis: Kamut rurka Fabijańscy z łososiem i szpinakiem
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Uwielbiam Wasze potrawy
08.06.2018, godz. 09:27
Przepis: Kamutowe wstążki Fabijańscy z indykiem i warzywami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszności
08.06.2018, godz. 09:26
Przepis: Słoneczne świderki Fabijańscy z suszonymi pomidorami
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
O mniam
08.06.2018, godz. 09:26
Przepis: Ryżowe maccheroni w sosie jagodowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Muszę zrobić, przepis bombowy
08.06.2018, godz. 09:26
Przepis: Ogórki małosolne z solą himalajską
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Też takie robię
08.06.2018, godz. 09:24
Przepis: Japoński biszkopt Kasutera
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Cudne zdjęcie
08.06.2018, godz. 09:24
Przepis: Kamut wstążki Fabijańscy z gulaszem z łopatki
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Wprost uwielbiam takie dania
08.06.2018, godz. 09:23
Przepis: Pieczarki z grilla
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Jak dla mnie z grill są nieco twarde
08.06.2018, godz. 09:23
Przepis: Młoda kapusta w pomidorach z czerwoną soczewicą
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Moja babcia taką robi
08.06.2018, godz. 09:22
Przepis: Wysokobłonnikowe gofry z mąki owsianej
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Przepiękne zdjęcia
08.06.2018, godz. 09:22
Przepis: Babeczki na drugie śniadanie Andiego
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Bardzo fajne, i ładnie wyglądają
08.06.2018, godz. 09:22
Przepis: Wegetariańskie chili con fasolka
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
O mniam to lubię
08.06.2018, godz. 09:21
Przepis: Bezglutenowe babeczki z kremem aroniowo-bananowym
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawy przepis
08.06.2018, godz. 09:21
Przepis: Wegańskie burgery ciecierzycowe
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Wyglądają cudnie
08.06.2018, godz. 08:53
Przepis:
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Pyszne mięsko z takiej marynaty
08.06.2018, godz. 08:53

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet