Sałatka wiosenna z lekkim sosem majonezowo - śmietanowym
zyjezebyjescRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
1 opakowanie szpinaku
2 pomidory
1 papryka żółta
1papryka czerwona
5 łyżek majonezu
1 mała śmietana ekologiczna
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałatę włoską dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski
Dodajemy szpinak i pokrojone w ćwiartki pomidory oraz w paseczki papryki
Pestki z dyni prażymy na patelni, aż się lekko zarumienią
Majonez oraz śmietaną łączymy i ubijamy. Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.