![Pierś kaczki pieczona, faszerowana pietruszką i cebulą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11545-photo-main.jpg)
Pierś kaczki pieczona, faszerowana pietruszką i cebulą
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
1 natka pietruszki
4 cebule
0,25 l ciepłej, przegotowanej wody
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki dokładnie myjemy
Cebule obieramy i kroimy na prążki
Układamy na mięsie (na każdym kawałku) po gałązce natki oraz kawałku cebuli i przykrywamy kaczą skórką
Układamy piersi w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem kokosowym i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni C, bez termoobiegu, przez 15 minut
Po tym czasie, dolewamy wodę, pozostałą cebulę i pietruszkę
Pieczemy przez ok. 35 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.