
Bezglutenowe babeczki z kremem aroniowo-bananowym

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, owies, nabiał krowi
Składniki:
0,2 l mąki gryczanej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
szczypta imbiru
0,08 l ksylitol
100 g zimnego masła
3 banany
20 łyżek soku z aronii (wyciskanego)
80 g masła
Sposób przygotowania:
2. Do płatków dodajemy mąkę, sodę, sól, imbir, cukier, jajko, żółtko i masło
3. Wszystkie składniki mieszamy rękami
4. 2/3 ciasta układamy na blaszce do pieczenia, ubijając je nieco
5. Ciasto odstawiamy na 15 minut do lodówki
6. Na schłodzone ciasto wykładamy jabłka i tarkujemy na dużych oczkach pozostałą część ciasta
7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C, przez ok. 15 minut
9. Studzimy i wylewamy na babeczki - wstawiamy do lodówki, by zastygło
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.