![Wegetariańskie chili con fasolka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11536-photo-main.jpg)
Wegetariańskie chili con fasolka
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
1cebula
2 łodygi selera naciowego
1/2 chili
1 papryka (lub 1/2 zielonej i 1/2 czerwonej)
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 puszka pomidorów pelati
150 g fasoli (moczymy przez noc)
1/2 filiżanki ryżu brązowego
1/2 słoiczka kukurydzy eko
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Papryki i selera myjemy
3. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i prażymy na małym ogniu cebulę, papryki i selera
4. Dodajemy przyprawy i gotujemy łącznie 10 minut
5. Dodajemy ryż, fasolę, pomidory z puszki z sosem i gotujemy, aż fasola będzie miękka
6. Pod koniec gotowania dodajemy kukurydzę, tylko by się podgrzała
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.