Krakersy z siemienia lnianego
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, owies
Składniki:
płatki owsiane bezglutenowe bio - 0,5 szklanki
sezam - 3 łyżki
syrop klonowy - 1 łyżka
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
wrzątek - 0,5 szklanki
Dodatkowe informacje:
Bardzo Wam polecam wypróbować ten przepis jeśli lubicie ciasteczka, batoniki czy wypieki z ziaren.Krakersy z siemienia lnianego robi się bardzo szybko z kilku prostych składników a stanowią niezwykle smaczną i zdrową przekąskę.
Przepis jest wegański, bezglutenowy.
Sposób przygotowania:
Mieszamy i zostawiamy na 15 min by masa spęczniała i stała się kleista.
Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkowujemy dość cienko, uważając by nie narobić dziur.
Nożem do pizzy, kroimy placek na krakersy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.