![Makaron ryżowy w sosie miętowo-bazyliowo-pistacjowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11543-photo-main.jpg)
Makaron ryżowy w sosie miętowo-bazyliowo-pistacjowym
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
100 g pistacji
10 listków mięty
10 bazylii
sól i pieprz do smaku
4 łyżki oliwy z oliwek
1 śmietana
Sposób przygotowania:
Śmietanę ubijamy
Składniki sosu mieszamy w blenderze i podgrzewamy na woku w czasie, gdy makaron się gotuje
Gdy makaron się ugotuje, dodajemy do woka
Wszystko mieszamy i podajemy ciepłe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.