Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyPatty :)Polubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Zielony koktajl, odporność, detoks, regeneracja komórek

Zielony koktajl, odporność, detoks, regeneracja komórek

Zielone Koktajle
33 26 5 min
Pasztet z czarnej fasolki Bio

Pasztet z czarnej fasolki Bio

Kinga Bajcar
26 9 80 min
Pasztet drobiowy z figami i kasztanami jadalnymi

Pasztet drobiowy z figami i kasztanami jadalnymi

Iwona Kuczer
20 10 90 min
Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe

zyjezebyjesc
25 12 40 min
Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków

Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków

zyjezebyjesc
30 15 55 min
Polędwiczki z morszczuka

Polędwiczki z morszczuka

zyjezebyjesc
25 11 35 min
Gęsia pierś duszona z sosem żurawinowym

Gęsia pierś duszona z sosem żurawinowym

zyjezebyjesc
26 11 180 min
Surówka marchewkowa z cynamonem

Surówka marchewkowa z cynamonem

zyjezebyjesc
25 9 20 min
Sałatka zielona 25

Sałatka zielona 25

zyjezebyjesc
25 11 30 min
Sałatka zielona 24

Sałatka zielona 24

zyjezebyjesc
24 10 20 min
Gęsie udko z jabłkiem i cynamonem

Gęsie udko z jabłkiem i cynamonem

zyjezebyjesc
23 6 180 min
Schab z rożna

Schab z rożna

zyjezebyjesc
24 11 90 min
Amarantusowy twarożek z avocado

Amarantusowy twarożek z avocado

CookTobi.pl
16 10 35 min
Szaszłyk z rożna

Szaszłyk z rożna

zyjezebyjesc
23 10 45 min
Kasztany jadalne z brukselką

Kasztany jadalne z brukselką

Dagooshya
23 17 60 min
Zupa kalafiorowa z kasza

Zupa kalafiorowa z kasza

zyjezebyjesc
25 10 40 min
Pieczeń z pieczarkami i porem

Pieczeń z pieczarkami i porem

Wafelek2601
24 10 90 min
Krupnik z porem i ziemniakami

Krupnik z porem i ziemniakami

Wafelek2601
23 8 80 min
Kawałki schabu w warzywach

Kawałki schabu w warzywach

zyjezebyjesc
25 11 30 min
Zupa mięsna z ogórkiem kiszonym

Zupa mięsna z ogórkiem kiszonym

Wafelek2601
24 9 90 min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną papryką

Sałatka z kurczakiem i czerwoną papryką

Wafelek2601
21 5 180 min
Zupa kalafiorowa z porem

Zupa kalafiorowa z porem

Wafelek2601
21 5 90 min
Kartoflanka z papryką i oliwkami

Kartoflanka z papryką i oliwkami

smakujmy
26 10 30 min
Forszmak z kurczaka

Forszmak z kurczaka

smakujmy
24 11 60 min
Cytrusowy mus owsiany

Cytrusowy mus owsiany

foodmania
24 12 35 min
Kopytka bez jajek z sosem dyniowym

Kopytka bez jajek z sosem dyniowym

zyjezebyjesc
25 15 40 min
Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

zyjezebyjesc
23 10 30 min
Świąteczna, Podlaska tradycja - kiełbasy, część I

Świąteczna, Podlaska tradycja - kiełbasy, część I

zyjezebyjesc
25 15 120 min
Sałatka śledziowa z papryką i porem

Sałatka śledziowa z papryką i porem

Wafelek2601
21 7 30 min
Kurczak grilowany z pieczarkami i cebulą

Kurczak grilowany z pieczarkami i cebulą

Wafelek2601
22 9 180 min
Wędliny, tradycja podlaska - część II - I etap

Wędliny, tradycja podlaska - część II - I etap

zyjezebyjesc
23 10 40 min
Wieprzowe bitki w sosie koperkowym

Wieprzowe bitki w sosie koperkowym

Wafelek2601
21 6 90 min
Warzywa z patelni z tofu i komosą ryżową

Warzywa z patelni z tofu i komosą ryżową

Kuchnia Letycji
17 9 30 min
Zupa fasolowo-warzywna z natką

Zupa fasolowo-warzywna z natką

Wafelek2601
24 12 180 min
Bezglutenowy makowiec

Bezglutenowy makowiec

Magdalena Nagler - foodmania
22 9 120 min
Kolorowa sałatka z komosą ryżową

Kolorowa sałatka z komosą ryżową

Kuchnia Letycji
18 11 30 min
Wegański mus czekoladowy z banana i awokado

Wegański mus czekoladowy z banana i awokado

Kuchnia Letycji
21 15 5 min
Łosoś w żurawinie

Łosoś w żurawinie

zyjezebyjesc
25 8 50 min
Płaskurka z gruszką, aronią i orzechem włoskim

Płaskurka z gruszką, aronią i orzechem włoskim

CookTobi.pl
17 11 35 min
Naleśniki kukurydziane z pianką kokosową i żurawiną

Naleśniki kukurydziane z pianką kokosową i żurawiną

zyjezebyjesc
30 12 0 min
Lollo rosso z pomidorem

Lollo rosso z pomidorem

dorotaR
22 8 0 min
Staropolskie smarowidło ziołowe

Staropolskie smarowidło ziołowe

dorotaR
23 11 0 min
Amarantusowe zaskoczenie

Amarantusowe zaskoczenie

dorotaR
24 14 0 min
Podpłomyk razowy z warzywami i serem

Podpłomyk razowy z warzywami i serem

dorotaR
25 17 0 min
Koperkowe kotleciki z dynią

Koperkowe kotleciki z dynią

foodmania
23 12 45 min
Kruche ciasteczka z masą makową

Kruche ciasteczka z masą makową

foodmania
23 9 45 min
Gulasz jesienny

Gulasz jesienny

dorotaR
19 14 0 min
Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

Sałatka warzywno- mięsna na ciepło

dorotaR
22 12 0 min
Nalesniki z rillettes

Nalesniki z rillettes

dorotaR
23 10 0 min
Koktajl z jagodami goji - bogactwo dobroczynnych przeciwutleniaczy

Koktajl z jagodami goji - bogactwo dobroczynnych przeciwutleniaczy

Zielone Koktajle
27 11 5 min
Koktajl burakowy na wypłukanie toksyn

Koktajl burakowy na wypłukanie toksyn

Zielone Koktajle
27 8 5 min
Koktajl z pełnowartościowym białkiem z konopi i spiruliny

Koktajl z pełnowartościowym białkiem z konopi i spiruliny

Zielone Koktajle
26 10 5 min
Pasta na kanapki z tofu i suszonymi pomidorami

Pasta na kanapki z tofu i suszonymi pomidorami

Dagooshya
26 12 5 min
Wegańska zupa tajska Tom Yum

Wegańska zupa tajska Tom Yum

Dagooshya
26 13 30 min
Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej

Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej

zyjezebyjesc
24 12 45 min
Musztarda domowa bez cukru

Musztarda domowa bez cukru

zyjezebyjesc
29 16 25 min
Delikatna krajanka z bakaliami

Delikatna krajanka z bakaliami

foodmania
20 6 50 min
Sajgonki z masą jaglano - makową

Sajgonki z masą jaglano - makową

foodmania
22 6 30 min
Makowiec i sernik w jednym

Makowiec i sernik w jednym

Barbara Strużyna
50 24 120 min
Staropolskie smarowidło ziołowe - wersja podlaska (szpek)

Staropolskie smarowidło ziołowe - wersja podlaska (szpek)

zyjezebyjesc
25 14 140 min
Zielony sok z zielonych warzyw i owoców

Zielony sok z zielonych warzyw i owoców

Zielone Koktajle
27 13 5 min
Antynowotworowy koktajl obniżający ciśnienie

Antynowotworowy koktajl obniżający ciśnienie

Zielone Koktajle
27 15 5 min
Zielona wybuchowa ekstaza

Zielona wybuchowa ekstaza

Zielone Koktajle
24 9 5 min
Makowe babeczki

Makowe babeczki

Magdalena Nagler - foodmania
20 10 60 min
Kukurydziany biszkopt z masą makową

Kukurydziany biszkopt z masą makową

Magdalena Nagler - foodmania
20 14 60 min
Kruche paluszki migdałowe

Kruche paluszki migdałowe

Iwona Kuczer
22 15 30 min
Czerwony barszcz wigilijny

Czerwony barszcz wigilijny

Kinga Bajcar
24 9 120 min
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Kinga Bajcar
25 11 90 min
Amarantusowo- żołędziowe babeczki z polentą

Amarantusowo- żołędziowe babeczki z polentą

foodmania
23 8 45 min
Babka z orzechami

Babka z orzechami

Kinga Bajcar
24 11 50 min
Sernik pieczony z ananasem.

Sernik pieczony z ananasem.

Kinga Bajcar
27 12 80 min
Czekoladowa manna

Czekoladowa manna

_Róża_
23 10 10 min
Gulasz z soczewicy

Gulasz z soczewicy

Skoter
25 21 30 min
Kawowo-kakaowy placek

Kawowo-kakaowy placek

_Róża_
29 15 20 min
Kotlety z fasoli mung

Kotlety z fasoli mung

Magdalena Nagler - foodmania
27 17 75 min
Grillowana polenta z pieczonymi pomidorami

Grillowana polenta z pieczonymi pomidorami

foodmania
24 8 75 min
Podpłomyk razowy z dynią i serem

Podpłomyk razowy z dynią i serem

dorotaR
21 7 0 min
Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

dorotaR
23 9 0 min
Gulasz jesienny z dynią

Gulasz jesienny z dynią

dorotaR
21 10 0 min
Pożywne kluseczki na idące chłody

Pożywne kluseczki na idące chłody

dorotaR
22 11 0 min
Antynowotworowy przepyszny zielony koktajl z granatem

Antynowotworowy przepyszny zielony koktajl z granatem

Zielone Koktajle
26 11 5 min
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Na widelcu
61 46 15 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Na widelcu
127 60 50 min
Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

Tylko z Natury
27 13 0 min
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Patty :)
17 10 5 min
Owsianka a'la szarlotka

Owsianka a'la szarlotka

foodmania
21 9 20 min
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Barbara Strużyna
27 21 15 min
Pasta noworoczna

Pasta noworoczna

gotujwstylueko.pl
14 7 35 min
Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

Barbara Mulik
29 17 45 min
Nic tak nie budzi rano jak zielony koktajl

Nic tak nie budzi rano jak zielony koktajl

Zielone Koktajle
30 12 5 min
Koktajl deser jak krem czekoladowy bez czekolady

Koktajl deser jak krem czekoladowy bez czekolady

Zielone Koktajle
34 21 5 min
Pyszny i prosty koktajl dyniowy

Pyszny i prosty koktajl dyniowy

Zielone Koktajle
34 20 5 min
Smoothie odkwaszające

Smoothie odkwaszające

Zielone Koktajle
29 14 5 min
Jesienny koktajl wzmacniający odporność

Jesienny koktajl wzmacniający odporność

Zielone Koktajle
28 12 5 min
Koktajl bogaty w witaminę E

Koktajl bogaty w witaminę E

Zielone Koktajle
30 20 5 min
Różowy koktajl jabłkowy

Różowy koktajl jabłkowy

Zielone Koktajle
30 15 5 min
Marchewkowo-cytrynowy szejk warstwowy

Marchewkowo-cytrynowy szejk warstwowy

Zielone Koktajle
28 12 5 min
Zielony koktajl z jarmużem

Zielony koktajl z jarmużem

Zielone Koktajle
28 9 5 min
Egzotyczna „szałwianka” z ogromną ilością błonnika

Egzotyczna „szałwianka” z ogromną ilością błonnika

Zielone Koktajle
26 14 10 min
Paluchy ryżowe z bakaliami

Paluchy ryżowe z bakaliami

foodmania
20 5 50 min
Pomarańczowe ciasto jaglane z hibiskusem

Pomarańczowe ciasto jaglane z hibiskusem

Magdalena Nagler - foodmania
20 10 75 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet