![Staropolskie smarowidło ziołowe - wersja podlaska (szpek)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3676-photo-main.jpg)
Staropolskie smarowidło ziołowe - wersja podlaska (szpek)
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki:
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
sól - 1/5 łyżeczki
majeranek - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Osobiście nie lubię "białego" w mięsie czy wędlinie. Jednak szpekiem zajadam się, aż mi się uszy trzęsą :)Sposób przygotowania:
3. Gotujemy ok. 2 godziny na małym ogniu, często mieszając, (na ok. 4 czubate łyżki słoniny) z dodatkiem drobno posiekanej cebulki, czosnku, soli i pieprzu
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.