• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKruche paluszki migdałowe
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Kruche paluszki migdałowe

Kruche paluszki migdałowe

Iwona Kuczer

Rodzaj posiłku: ciasta

Kuchnia (region): polska

Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, dla dzieci, Sylwester

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi

20 osób lubi to
13 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min. 6 porcji

Składniki:

migdały mielone (mąka migdałowa) - 100 g
mąka - 250 g
cukier waniliowy - 4 łyżeczki
masło - zimne i pokrojone na małe kawałki - 200 g
cukier puder - 50 g

Dodatkowe informacje:

Kruche, rozpływające się w ustach, idealne na Święta. Błyskawicznie się je robi, a jeszcze szybciej zjada :-) Polecam.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto. Formować paluszki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 minut w temp. 140 st. C. Uważać, żeby za mocno nie zbrązowiały, muszą być złote. Ciepłe obtaczać w cukrze pudrze.

Smacznego.
20 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KOSTKA BIO (około 0,30 kg) -  EKO KNIAŹ

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KOSTKA BIO (około 0,30 kg) - EKO KNIAŹ

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER WANILIOWY BIO 20 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER WANILIOWY BIO 20 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Iwona Kuczer

  • Lody truskawkowo-waniliowe

     Iwona Kuczer
  • Czarna fasola po kubańsku

     Iwona Kuczer
  • Grzybowa przyprawa

     Iwona Kuczer
  • Zakwas żytni

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

     Iwona Kuczer
  • Dżem pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki podwójnie kasztanowe

     Iwona Kuczer
  • Pizza z gruszką

     Iwona Kuczer
  • Owsianka na dzień dobry

     Iwona Kuczer
  • Pasta z makreli

     Iwona Kuczer
  • Pasta z czarnej fasoli

     Iwona Kuczer
  • Makaron z groszku z jogurtowym sosem

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe pierniczki

     Iwona Kuczer
  • Chleb żytni z foremki

     Iwona Kuczer
  • Placki z algami i kapustą

     Iwona Kuczer
  • Zapiekane muszle z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Smoothie migdałowe z mango

     Iwona Kuczer
  • Wieprzowina z kiełkami

     Iwona Kuczer
  • Ryba curry

     Iwona Kuczer
  • Pasta z awokado

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z orzechami nerkowca

     Iwona Kuczer
  • Pesto z rukoli

     Iwona Kuczer
  • Wegańska owsianka z jabłkiem

     Iwona Kuczer
  • Zupa z cukinii

     Iwona Kuczer
  • Przyprawa z czarnuszką

     Iwona Kuczer
  • Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

     Iwona Kuczer
  • Sałatka warzywna z burakiem

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z bobu

     Iwona Kuczer
  • Bułki lekko razowe

     Iwona Kuczer
  • Włoska sałatka z szynką i mozzarellą

     Iwona Kuczer
  • Śniadaniowe muffinki

     Iwona Kuczer
  • Tartaletki z kozim serem

     Iwona Kuczer
  • Chleb dyniowy ze śliwkami

     Iwona Kuczer
  • Zimowa herbata pomarańczowo-waniliowa

     Iwona Kuczer
  • Twarogowe placuszki

     Iwona Kuczer
  • Kurczak z pędami bambusa

     Iwona Kuczer
  • Tatar śledziowy

     Iwona Kuczer
  • Risotto z fenkułem

     Iwona Kuczer
  • Bananowe racuszki

     Iwona Kuczer
  • Dżem dyniowo-pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Brownie kasztanowe

     Iwona Kuczer
  • Łazanki z samopszy

     Iwona Kuczer
  • Pieczone warzywa z ciecierzycą

     Iwona Kuczer
  • Śniadaniowe muffiny z truskawkami, jabłkami i migdałami

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy pudding chia

     Iwona Kuczer
  • Śledzie miodowe z oliwkami i kaparami

     Iwona Kuczer
  • Krążki ryżowe w czekoladzie

     Iwona Kuczer
  • Pasztet z dzika

     Iwona Kuczer
  • Nadziewane pizze

     Iwona Kuczer
  • Kokosowa jaglanka

     Iwona Kuczer
  • Jogurtowy deser owocowy

     Iwona Kuczer
  • Ciasto piernikowe z gruszkami

     Iwona Kuczer
  • Sałatka na ciepło z pieczonym kalafiorem

     Iwona Kuczer
  • Kurczak pieczony z warzywami

     Iwona Kuczer
  • Makaron z kałamarnicą

     Iwona Kuczer
  • Ciasto dyniowe z jabłkami

     Iwona Kuczer
  • Placki z kabaczka

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z avokado i sardynkami

     Iwona Kuczer
  • Prażone migdały na ostro

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z fenkuła

     Iwona Kuczer
  • Trójkąty po meksykańsku

     Iwona Kuczer
  • Placki dyniowo-twarogowe

     Iwona Kuczer
  • Łosoś wędzony w woku

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy kurczak w zielonym curry

     Iwona Kuczer
  • Owoce pod migdałową kruszonką

     Iwona Kuczer
  • Grzybowa z pęczakiem

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z kiszonymi cytrynami

     Iwona Kuczer
  • Pomarańczowe babeczki z czekoladą i pistacjami

     Iwona Kuczer
  • Tartaletki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z buraczkami i komosą

     Iwona Kuczer
  • Truskawkowa fantazja

     Iwona Kuczer
  • Ziemniaczane kulki

     Iwona Kuczer
  • Tarty z buraczkami

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne ciastka z płatkami kasztanowymi

     Iwona Kuczer
  • Foccacia z rozmarynem

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe serniczki z jagodami

     Iwona Kuczer
  • Szparagi z grilla

     Iwona Kuczer
  • Faszerowane pieczarki

     Iwona Kuczer
  • Zielone risotto

     Iwona Kuczer
  • Migdałowy jabłecznik

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z białej rzodkwi - świetna do grillowanych potraw

     Iwona Kuczer
  • Rosół na sposób azjatycki

     Iwona Kuczer
  • Sajgonki po polsku

     Iwona Kuczer
  • Sałatka cukiniowa

     Iwona Kuczer
  • Granola z wiśniami

     Iwona Kuczer
  • Roladki z kurczaka ze szpinakiem

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z białej rzodkwi

     Iwona Kuczer
  • Indyk z soczewicą w sosie śmietankowym

     Iwona Kuczer
  • Pizza ze szpinakiem

     Iwona Kuczer
  • Szpinakowa sałatka z granatem

     Iwona Kuczer
  • Najprostsza zupa dyniowa

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki na słodko - najlepsze na świecie ;-)

     Iwona Kuczer
  • Żeberka w pomidorach

     Iwona Kuczer
  • Chińska sałatka curry

     Iwona Kuczer
  • Waniliowa owsianka

     Iwona Kuczer
  • Pigwówka

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki z grzybowym nadzieniem

     Iwona Kuczer
  • Potrawka z drobiowych żołądków

     Iwona Kuczer
  • Smażone kanie w zalewie

     Iwona Kuczer
  • Kukurydza grillowana

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pomidorki koktajlowe

     Iwona Kuczer
  • Jajko sadzone ze szpinakiem i pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Makaron z sosem cukiniowym

     Iwona Kuczer
  • Pomarańczowe babeczki z makiem

     Iwona Kuczer
  • Pieczone młode ziemniaki z patelni

     Iwona Kuczer
  • Orzechowe blondi

     Iwona Kuczer
  • Ajwar na zimę

     Iwona Kuczer
  • Konfitura jagodowa z wanilią i agarem

     Iwona Kuczer
  • Zupa z warzyw z bulgurem

     Iwona Kuczer
  • Makaron ryżowy z krewetkami

     Iwona Kuczer
  • Surówka z kalafiora

     Iwona Kuczer
  • Śledzie w curry

     Iwona Kuczer
  • Kurczak z orzechami nerkowca

     Iwona Kuczer
  • Mus mirabelkowy z wanilią

     Iwona Kuczer
  • Ciastka orzechowe z nadzieniem kakaowym

     Iwona Kuczer
  • Czekoladki z orzechami

     Iwona Kuczer
  • Kakaowa kaszka manna

     Iwona Kuczer
  • Sałatka wiosenna

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy mazurek bezglutenowy

     Iwona Kuczer
  • Potrawka z tofu

     Iwona Kuczer
  • Muffinki z sorgo

     Iwona Kuczer
  • Granola z ryżem preparowanym i chia

     Iwona Kuczer
  • Tiramisu gruszkowe

     Iwona Kuczer
  • Kiszone gruszki

     Iwona Kuczer
  • Domowa przyprawa warzywna

     Iwona Kuczer
  • Sałatka a'la nicejska z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Kremowy budyń kokosowy

     Iwona Kuczer
  • Migdałowe naleśniki

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z grillowaną brzoskwinią

     Iwona Kuczer
  • Koktajl na dzień dobry

     Iwona Kuczer
  • Sól grzybowa

     Iwona Kuczer
  • Nadziewane placki chlebowe

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pierogi twarogowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Pizze serowe

     Iwona Kuczer
  • Szybki murzynek piernikowy

     Iwona Kuczer
  • Indyjskie leczo

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z kiszonej kapusty

     Iwona Kuczer
  • Makaron z miso i pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Energetyczna zielona herbata

     Iwona Kuczer
  • Smażone mięsne pierożki

     Iwona Kuczer
  • Dżem malinowy na zimno

     Iwona Kuczer
  • Brownie z kalafiorem

     Iwona Kuczer
  • Omlet z bobem

     Iwona Kuczer
  • Najprostszy sernik jogurtowy na zimno

     Iwona Kuczer
  • Pasta z bobu

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne pączki z serka

     Iwona Kuczer
  • Zupa dyniowa z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Makaron z kremowym kurczakiem

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowy chleb gryczany + przepis na zakwas

     Iwona Kuczer
  • Schab pieczony ze śliwką

     Iwona Kuczer
  • Gryczane placki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Placki z dorsza po tajsku

     Iwona Kuczer
  • Placki cukiniowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Pasztet z królika

     Iwona Kuczer
  • Paszteciki francuskie po włosku

     Iwona Kuczer
  • Pierożki z mięsem na sposób azjatycki

     Iwona Kuczer
  • Zielona lazania

     Iwona Kuczer
  • Makaron z okruszkami i orzeszkami piniowymi

     Iwona Kuczer
  • Azjatycka sałatka z ogórkiem

     Iwona Kuczer
  • Kakaowe placki z jagodami

     Iwona Kuczer
  • Rybny paprykarz

     Iwona Kuczer
  • Jaglanka z pieczonymi śliwkami

     Iwona Kuczer
  • Kompot rabarbarowo-imbirowy

     Iwona Kuczer
  • Orzeźwiający napój ogórkowy

     Iwona Kuczer
  • Klasyczne leczo na zimę

     Iwona Kuczer
  • Pasta z bakłażana

     Iwona Kuczer
  • Truskawki pod kruszonką

     Iwona Kuczer
  • Szaszłyki chilli z kurczaka

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z rukoli

     Iwona Kuczer
  • Pomidorówka ze świeżych pomidorów

     Iwona Kuczer
  • Placki z cukinii

     Iwona Kuczer
  • Shake bananowo-truskawkowy z gryką

     Iwona Kuczer
  • Makaron z sosem brokułowym

     Iwona Kuczer
  • Kruche kokosowe ciastka

     Iwona Kuczer
  • Wegańskie ciastka czekoladowe

     Iwona Kuczer
  • Pasztet drobiowy z figami i kasztanami jadalnymi

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Delikatny pasztet drobiowy

     Iwona Kuczer
  • Makaron z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Kotlety łososiowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z pieczonej papryki

     Iwona Kuczer
  • Lekkie spring rolls

     Iwona Kuczer
  • Delikatne pulpeciki z indyka

     Iwona Kuczer
  • Sałatka ze szpinakiem, burakiem i brzoskwinią

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne ciasto bananowe

     Iwona Kuczer
  • Wegańskie ciasteczka kukurydziane

     Iwona Kuczer
  • Słoneczna kanapka

     Iwona Kuczer
  • Makaron z warzywami i krewetkami

     Iwona Kuczer
  • Twarogowe rogaliki

     Iwona Kuczer
  • Jagodzianki, ciasto drożdżowe z jagodami

     Iwona Kuczer
  • Chleb razowy - Tatterowiec

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z jackfruitem

     Iwona Kuczer
  • Czekoladowe powidła śliwkowe

     Iwona Kuczer
  • Kasztanowe naleśniki z karmelizowaną nektarynką

     Iwona Kuczer
  • Muffinki dyniowe

     Iwona Kuczer
  • Zupa miso z makaronem konjac

     Iwona Kuczer
  • Pasta z wędzonego pstrąga

     Iwona Kuczer
  • Muffinki migdałowo-jagodowe

     Iwona Kuczer
  • Ciasto daktylowe

     Iwona Kuczer
  • Ciasteczka francuskie z gruszkami

     Iwona Kuczer
  • Bigos warzywny

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z jeżynami

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe pierogi z kapustą

     Iwona Kuczer
  • Świąteczne ciasteczka

     Iwona Kuczer
  • Wegański sos karmelowy

     Iwona Kuczer
  • Zupa pomidorowo-grzybowa

     Iwona Kuczer
  • Zapiekane naleśniki

     Iwona Kuczer
  • Kruche ciasto wiśniowe

     Iwona Kuczer
  • Ciasto Delicja

     Iwona Kuczer
  • Konfitura dyniowa

     Iwona Kuczer
  • Chrupiące krążki kalmarów

     Iwona Kuczer
  • Sezamowe szparagi

     Iwona Kuczer
  • Warzywna zupa miso

     Iwona Kuczer
  • Zapiekanka bakłażanowa

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z grillowanej cukini

     Iwona Kuczer
  • Pesto z bobu

     Iwona Kuczer
  • Ciasto jogurtowe z owocami

     Iwona Kuczer
  • Grillowana (wędzona) papryka - przyprawa

     Iwona Kuczer
  • Bułeczki pomarańczowo-różane

     Iwona Kuczer
  • Pizza z grzybami leśnymi

     Iwona Kuczer
  • Smażone tofu z sezamem i makaronem gryczanym

     Iwona Kuczer
  • Smażony ser z tapenadą z oliwek

     Iwona Kuczer
  • Szybkie strączkowe danie jednogarnkowe

     Iwona Kuczer
  • Czekolada z jagodami goji

     Iwona Kuczer
  • Dżem morelowo-pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Chrupkie pieczywo z nasionami konopii

     Iwona Kuczer
  • Aksamitny koktajl wiosenny

     Iwona Kuczer
  • Makaron wakame z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

     Iwona Kuczer
  • Uszka bezglutenowe

     Iwona Kuczer
  • Sernik migdałowo-borówkowy

     Iwona Kuczer
  • Gofry z płaskurki

     Iwona Kuczer
  • Oliwa chilli

     Iwona Kuczer
  • Konfitura agrestowo-porzeczkowa z tymiankiem

     Iwona Kuczer
  • Koktajl truskawkowo-gryczany

     Iwona Kuczer
  • Faszerowane ziemniaki

     Iwona Kuczer
  • Foccacia z pomidorami i rozmarynem

     Iwona Kuczer
  • Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

     Iwona Kuczer
  • Makaron cukiniowy z pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Sałatka na ciepło z makaronem jaglanym

     Iwona Kuczer
  • Pieczone kokosowe morele z jogurtem

     Iwona Kuczer
  • Risotto warzywne z shiitake

     Iwona Kuczer
  • Grillowany bakłażan w pomidorach

     Iwona Kuczer
  • Bochenek z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Tofu słodko-kwaśne

     Iwona Kuczer
  • Deser z tapioki

     Iwona Kuczer
  • Sałatka pomidorowa z pesto

     Iwona Kuczer
  • Sałatka warzywna na zimę

     Iwona Kuczer
  • Kompot z suszonych owoców

     Iwona Kuczer
  • Dyniowe racuszki

     Iwona Kuczer
  • Kiszone cytryny

     Iwona Kuczer
  • Kotlet rybno-jaglany

     Iwona Kuczer
  • Lody mango jogurtowe - najprostsze

     Iwona Kuczer
  • Boczniaki w tempurze

     Iwona Kuczer
  • Wytrawne babeczki

     Iwona Kuczer
  • Duszona brukselka

     Iwona Kuczer
Zobacz więcej przepisów
Dominika Olivia
Dominika Olivia powiedział/a:
Świetny przepis :)
05.02.2015, godz. 17:14
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Idealne na słodkie śniadanie :)
08.03.2016, godz. 16:47
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Świetnie wyglądają :)
28.04.2016, godz. 14:24
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
smakowite
16.12.2016, godz. 15:00
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pychotka.;)
15.01.2017, godz. 22:37
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
21.07.2017, godz. 17:10
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
08.09.2017, godz. 20:16
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
Pyszne:)
30.09.2017, godz. 11:11
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
smaczne
05.01.2018, godz. 20:05
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pycha
06.05.2019, godz. 13:23
Nikita
Nikita powiedział/a:
Super:)
16.07.2020, godz. 09:18
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Świetne
17.09.2020, godz. 20:05
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
21.11.2020, godz. 17:09

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).