Zupa kalafiorowa z kasza
zyjezebyjescRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: drożdże
Składniki:
kalafior - 1 szt.
cebula - 3 szt.
marchewka - 1 szt.
pestki ze słonecznika - 10-15 łyżek
pieprz - 4 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Cebulę, obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do wywaru
3. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i dodajemy do pozostałych składników
4. Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy na 2 części i dodajemy do wywaru
5. Dodajemy 3/4 filiżanki kaszy gryczanej i przyprawy
6. Zagotowujemy
7. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki na patelni
9. Zupę podajemy z pestkami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.