Ryba po grecku
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
Marchewka - 3 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Seler - 50 g
Cebula - 3 szt.
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Czerwona papryka mielona Bio ostra - 1 łyżeczka
Czerwona papryka mielona łagodna Bio - 1 łyżeczka
Mąka pszenna Bio typ 450 trochę
Sposób przygotowania:
Całość smażymy przez kilka minut cały czas mieszając.
Warzywa zalewamy szklanką wody. Dusimy jeszcze przez 15 minut, aż wszystko zmięknie, ale się nie rozgotuje.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.